Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, hükümetin 4 yıl önce açıkladığı Onuncu Kalkınma Planı ile bugün kıyaslandığında ortaya çıkan sonucun fiyasko olduğunu ifade etti. Onuncu Kalkınma Planı'nda 2018 yılı ekonomik hedeflerinin de yer aldığını hatırlatan Usta, "Hedefler Everest, gerçekler Mariana çukuru" dedi.

SONUÇ TAM BİR FİYASKO

Hükümetin 4 yıl önce bu planda koyduğu 2018 yılı hedefleri ile en son OVP'de yayınlanan 2018 yılı hedefleri mukayese edildiğinde sonucun tam bir fiyasko olduğunu aktaran Usta, "Onuncu Kalkınma Planı sonuçları itibariyle son derece başarısız. Bu başarısızlık planın kötü olmasından mı, yoksa uygulanmamasından mı kaynaklanıyor? Plan ve ekindeki 25 öncelikli dönüşüm programında yer alan yaklaşık 1250 tedbirin kaçı hükümet tarafından gerçekleştirilmiştir? Bu derhal açıklanmalıdır" diye konuştu.

ÖDEVİNİ YAPMAYAN ÖĞRENCİ PSİKOLOJİSİ

2018 yılı için planda işsizlik oranının yüzde 6,4 hedeflenmişken, OVP'de yeni hedefn yüzde 10,5 olduğunu ifade eden Usta, "İşsizlik artışını katılımdaki artışa bağlamak, ödevini yapmayan öğrenci psikolojisidir. Planda 2018 yılı ihracat hedefi 277 milyar dolar iken OVP'de yeni hedef 169 milyar dolar. Sapma sadece 108 milyar dolar! Geçmişteki yanlış dış politikanın ekonomideki en bariz sonucu seyahat gelirlerinde görüldü. Planda 40,8 milyar dolarlık seyahat gelirine karşılık OVP'de hedef 23 milyar dolar, sapma %43.6!" ifadelerine yer verdi.

YORUMU SİZE BIRAKIYORUM

Usta, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Unutmayalım ki 2018 yılı için, planda IMF tanımlı olarak kamu kesiminde yüzde 1'lik faiz dışı fazla öngörülmüşken OVP'de aynı oranda faiz dışı açık öngörülüyor. Rakamı tuttu ama işareti tutmadı. Bu hedeflerin tamamı dört yıl arayla AKP iktidarına ait. Sonuç: Hedefler Everest, gerçekler Mariana çukuru. Yorumu size bırakıyorum!"