HaberlerSamsun HaberleriArıcılıkla ilgili her şey bu kitapta

Arıcılıkla ilgili her şey bu kitapta - Samsun Haberleri

OMÜ Ziraat Fakültesi Zootekni Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Güler, 37 yıllık birikimini ve deneyimlerini 'Bal Arısı Yetiştiriciliği, Hastalıkları ve Ürünleri' kitabı ile üreticilerle paylaştı

Arıcılıkla ilgili her şey bu kitapta

Arıcılık alanında önemli çalışmaları olan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Zootekni Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Güler, arıcılık alanında 37 yıllık birikimini yazdığı "Bal Arısı Yetiştiriciliği, Hastalıkları ve Ürünleri" kitabında topladı.

SORULARA YANIT VERDİ

Uzun yıllar üniversite bünyesinde arıcılıkla ilgili çalışmalar yapan ve bu konuda önemli araştırmaları olan Prof. Dr. Ahmet Güler, 37 yıllık birikimini 22 yılda tamamladığı "Bal Arısı Yetiştiriciliği, Hastalıkları ve Ürünleri" kitabına aktardı. Arı ve bal nedir, yetiştiricilik, bal kalitesi, bal hileleri, arı ırkları ve özellikleri gibi arıcılıkla ilgili bütün konuların yer aldığı kitap, arıcıların baş ucu kitabı niteliğinde. Türkiye'deki nektar havzalarına da kitabında yer veren Güler, arıcıkla ilgili akla gelen bütün sorulara da cevap verdi.

TİCARET İÇİN DE ÖNEMLİ

Prof. Dr. Ahmet Güler, "Kitapta arıcılıkla ilgili yetiştirme, hastalıklar, arı ürünleri, arının yararları, saf ve hileli balların nasıl ayırt edilebileceğiyle ilgili yöntemler, Türkiye'deki arı gen kaynakları, arı ırklarıyla ilgili morfolojik standartları, ana arı kalitesi, koloni yönetim bölümü, yapay tohumlama gibi konuları çok detaylı bir şekilde anlatmaya çalıştım. Arıcılığı hiç bilmeyen bir insan ne yapmalı sorusunun cevabı da bu kitapta. Arıcılığı hiç bilmeyen birinin okuduğunda rahatlıkla anlayabileceği bir kitap. Lisans, yüksek lisans, öğretim üyeleri için de çok önemli bir kitap. Türkiye'de arı ıslahı ile ilgili bugüne kadar bir makale yok. Bu kitabın en az 80 sayfası arı genetiği ve ıslahıyla ilgili. Arıcılığın ticaretini yapacak kişiler için de çok önemli bir kitap" dedi.





SIRADAKİ HABER
}