Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, eski Başbakan Bülent Ecevit'in dürüst lider denilince akla gelen ilk isimlerden biri olduğunu söyleyerek, "Ecevit, 'Ne ezilen, ne ezen; insanca hakça bir düzen' için mücadele etti. 7 sülalesini zengin eden siyasetçilerden olmadı" ifadelerini kullandı.

ENDER SİYASETÇİ

Ecevit'in dürüst kişiliği, aile yaşamı ve entelektüel birikimiyle Türk siyasetine renk katmış önemli isimlerden biri olduğunu söyleyen Akcagöz, "Ecevit aynı zamanda, dürüst ve temiz siyaset denilince akla gelen isimlerden biri. Hükümetler kurmuş, milyonlarca oy almış örgütlenmeyi sağlamış ama aynı zamanda zenginleşmeden köşesine çekilmeyi de bilmiş ender siyaset adamlarındandı. Türk halkı ona, 'Karaoğlan' dedi ve bağrına bastı. 'Bizim iki gücümüz var: Hak ve Halk' diyerek yola çıktı. 'Ne ezilen, ne ezen; insanca hakça bir düzen' için mücadele etti. 7 sülalesini zengin eden siyasetçilerden olmadı' diye konuştu.

YAŞAMI İYİ BİLİNMELİ

Türkiye'de siyaset yapacak olan herkesin Ecevit'in yaşamını iyi bilmesi gerektiğini savunan Akcagöz, "Kendisine 'Kıbrıs Fatihi' dedirten gelişmeleri iyi bilmek gerekiyor. Kıbrıs Türkü, zulüm ve baskı altındayken onlara Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin güçlü ellerini uzatan Bülent Ecevit'tir. Şair Başbakan'dır. Bu özelliği bile, birçok siyasetçiyle mukayese edildiğinde onu bir adım öne çıkarmaya yetecektir. Mütevazı yaşam biçimini benimsedi. Bülent Ecevit'i, ölümünün 11. yılında özlem ve rahmetle anıyorum. Dürüst siyaset anlayışı, her zaman bizim yolumuzu aydınlatmaya devam edecek' sözlerini kaydetti.