Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Hayati Tekin, TBMM bütçe komisyonunda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a Samsun'un yollarını ve hızlı tren projesini sorarak, "Samsun'a doğu ve batı çevre yolu yapmak zorundayız. Yıllardır söylüyoruz yatırım programına alınmıyor" ifadelerini kullandı.

SAMSUN'UN YOLLARI BETON YIĞINI

Samsun'un, senelerdir konuşulup da yapılmayan doğu-batı çevre yolları nedeniyle 2 kilometre eninde 52 kilometre uzunluğunda bir şehre dönüştüğünü kaydeden Tekin, "Geçen sene de dile getirdik, bu sene de dile getiriyoruz ama programa alınmıyor. Bunun yanında, stadyumun yüzü suyu hürmetine orada köprülü üst geçitler yapıldı. Canik'ten Tekeköy'e kadar yapılan yollara harcanan rakamın iki katıyla doğu ve batı çevre yolları yapılabiliyor. Ancak bu an için büyük işler yapılıyor havasıyla Karayolları Bölge Müdürlüğü bir günahın başında" dedi.

HIZLI TRENİN KENSİNİ YAPALIM

Tekin, Türkiye'nin birçok yerine yapılacağı söylenen hızlı tren projelerine de değindi. 10 yıldır Samsun-Delice hızlı tren hattının konuşulduğunu belirten Tekin, "Ben buna karşıyım. Ülkenin dört bir yanına yapılacak olan hızlı trenlerde de karşıyım. 2023 projenize göre baktığım zaman, hızlı trene, tren yollarının yenilemelerine ve yeni hatlara harcayacağımız para, bir hızlı treninin komple elektrifikasyon, sinyalizasyon, ray sistemi dahil iki defa sıfırdan yapabiliyor. Hızlı trenin lütfen kendini yapalım, aksi takdirde gelecek nesillere ihanet etmiş oluruz. Eğer ki bu ülkeye bir iyilik yapılacaksa en önemli olan bu. 2002'den öncesi kötüydü. Sizin zamanınızda da çok iyi değil ama yine de iyiliğini kabul ediyorum, bu hizmete nankörlük etmiyorum. Yalnız, şunu bilesiniz ki Cumhuriyetin bütün değerlerini sattınız, o günden bugüne, iktidarınız boyunca 368 milyar dolar borçlandınız. Bir elde borç, bir elde hizmet. Bu arada, hiçbiriniz maaşınızdan 1 milyar lira bile vermediniz" diye konuştu.