Ziyarette; Genel Sekreter Yardımcısı Serap Sivrioğlu Sezer, Öğrenci Konseyi Başkanı Muhsin Oğul ve beraberindeki öğrenciler Huzurevi sakinleri ile bir araya gelip sohbet ederek onlara moral verdiler.

'Yaşlılık hayattan izole edilmek değildir'

Genel Sekreter Yardımcısı Serap Sivrioğlu Sezer, yaşlılığın hayattan izole edilmek anlamına gelmediğini vurgulayarak ziyarete dair duygularını şu sözlerle anlattı: 'Burada kalan büyüklerimizin yorgun ama asla yaşlanmayan yüreklerini kendi yüreğimizde hissettik ve çok duygulandık. Bazı yaşlıların hayat hikayeleri bizi etkiledi. Bu anlamda her yaştan insanın bu insanlara yalnız olmadıklarını göstermeleri gerekiyor.'

Ladik Kemal Kaplan Huzurevinde bulunmaktan ötürü OMÜ öğrencileri olarak büyük onur duyduklarını belirten Öğrenci Konseyi Muhsin Oğul, 'Büyüklerimiz bizim baş tacımız. Sadece bugün değil, bundan sonraki süreçte de bu tür insana ve kalplere dokunan faaliyetleri gerçekleştirerek hem öğrenci arkadaşlarımızın istek ve taleplerini yerine getirmek hem de dedelerimizin ve ninelerimizin yüzünü az da olsa güldürme, onları mutlu etme gayesi içerisinde olacağız' dedi.

'Yüzlerinde bir tebessüm bırakabildiysek ne mutlu bizlere'

Eğitim-öğretim alanında olduğu gibi sosyal sorumluluk şuuru doğrultusunda üzerlerine düşen görevleri ifa etmek amacıyla ziyaretlerde bulunduklarını hatırlatan Konsey Başkanı Muhsin Oğul ise, 'Ahde vefa bilinciyle yoluna devam eden Türk gençliği olarak eli öpülesi büyüklerimizi ziyaret edip kendilerinden hayır dualarını alarak vicdani sorumluluğumuzu yerine getirdik. Değerli ve saygıdeğer büyüklerimizin yüzlerinde küçük de olsa bir tebessüm bırakıp onlara yalnız olmadıklarını hissettirdiysek ne mutlu bize. Bugün bizimle birlikte olan Genel Sekreter Yardımcımız Serap Sivrioğlu Sezer hanımefendiye, değerli arkadaşlarıma, huzurevi çalışanlarına ve yoğun ilgilerinden dolayı büyüklerimize minnet ve şükran duygularımı sunuyorum' şeklinde konuştu.

Ziyarette, yaşlılarla müzik eşliğinde pasta kesip zaman geçirerek önemli bir diğerkamlık örneği gösteren OMÜ'lü öğrenciler anlamlı bir ziyarete daha imza atmış oldular.