OMÜ Yaşam Merkezi önünde düzenlenen eylemde son dönemlerde Türkiye'de yaşanan terör eylemlerine tepki gösterilerek birlik ve beraberlik mesajı verildi. Eylem saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Yaşam Merkezi önünde toplanan öğrenciler ellerinde Türk bayrakları ve pankartlarla terörü lanetledi. Eylemde teröre lanet ve "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atıldı.

Eylemde basın açıklaması yapan OMÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Muhsin Oğul, "Asırlar boyu devam eden kardeşlik bağlarımızı sarsmak isteyen dış ve iç mihraklardan destek alan dönem dönem ülkemizin başına bela olan terör örgütleri maalesef hainliklerini yapmakta ve yüreklerimizi dağlamaktadır. Son yaşanan olaylar gösteriyor ki ülkemizin geleceği ile alakalı derin hesapları olan her türlü düşmanlarımız ve işbirlikçileri kalleş terör örgütü PKK'yı kullanarak memleketimizin istikrarını bozmaya çalışmaktadır. Ey o düşmanlar ve yandaşları biliniz ki aziz Türk milleti tarihi boyunca zalime boyun eğmemiş, diz çökmemiş ve zulme göz yummamıştır. Ey şanlı bayrağımız seni ilelebet hür kılmak için helal kanları bu topraklarla yoğrulan aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, teröre lanet diyoruz" dedi.
Teröre lanet eylemine OMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Kuran ve Prof. Dr. Vedat Ceyhan, OMÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Menderes Kabadayı, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Demir, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.