Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan, Ankara Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hematoloji Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde lösemi tedavisi gören çocukları ziyaret etti. Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Bakan Demircan, Lösemi Haftası nedeniyle Türkiye'deki kemik iliği nakli yapan en büyük hastanedeki hastaları ziyaret ettiğini belirterek, Türkiye'nin lösemi tedavisi konusunda son yıllarda çok büyük mesafeler kat ettiğini söyledi.

HEDEF REVİZE EDİLDİ

Kemik iliği nakli konusunda Türkiye'nin arzulanan seviyenin de ötesine geçecek derecede gelişimini sürdürdüğünü belirten Demircan, 2015 yılında TÜRKÖK kemik iliği bilgi sistemi oluşturulduğunu, donörler ile hastaları buluşturacak bir çalışma başlatıldığını anlattı. TÜRKÖK olarak 2020 hedefi olan 250 bin donör sayısına şimdiden ulaşıldığını belirten Demircan, bu hedefin 500 bin olarak revize edildiğini ifade etti.

BASINA TEŞEKKÜR

Bakan Demircan, "Bu konuda halkımıza ve basınımıza teşekkür ediyorum. Halkımızın bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi konusunda basınımız büyük katkı sağladı. Bugün de aynı istikamette bu çalışmayı yapıyoruz' dedi.

POTANSİYELİMİZ YÜKSEK

Demircan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Organ naklinde de halkımızın bilinç düzeyinin gelişmesi noktasında medyamıza büyük göreve düşüyor. Halkımızın organ nakli konusunda daha duyarlı davranarak organlarını bağışlamasını bekliyoruz. Türkiye olarak dünyada organ nakli konusunda sayılı merkezlerden biriyiz. Özellikle karaciğer ve böbrek naklinde canlıdan nakil konusunda Türkiye büyük bir mesafe kat etmiştir. Bu da Türkiye'nin sağlık turizminde çok büyük bir potansiyel taşıdığını gösteriyor."