Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanı, Atakum Belediyesi'de gerçekleşen FETÖ soruşturmaları kapsamında yaşanan tartışmalarla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Akcagöz, Atakum Belediyesi'nin FETÖ operasyonlarıyla alakalı haber yayınlayan bazı sitelere tekzip göndererek, Başkan Taşçı'nın FETÖ'yle alakalı olabilecek personel listesinin düzenlenmesinde bir ilgisi olmadığını söylediğini iddia ederek, Başkan Taşçı imzalı ekinde FETÖ'yle bağlantısı olabilecek personel listesinin olduğu bir belgeyi açıkladı.

BU HANGİ VİCDANA SIĞAR?

FETÖ soruşturmaları kapsamında muhalif kimlikleriyle bilinen ve 8 aylık ihraç sürecinin sonunda belediyedeki işlerine geri dönen 2 personelle ilgili konuşan Akcagöz, "İhraç sürecinde eğer personeli bir kamu idarecisi ihbar etmişse bunun da takipçisi olacağız' dedik. Sayın belediye başkanı, adı geçen haber sitesine gönderdiği tekzipte, ihraç edilen 12 kişinin belediye başkanlığı tarafından bildirilmediğini, ilgili birimlerce tespitinin yapıldığını, söz konusu durumun belediye başkanı ve belediye ile hiçbir ilgisi olmadığını söylemiş. Atakum Belediyesi tarafından 08.08.2016 tarihinde düzenlenen belgede, 'OHAL kapsamında Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen FETÖ'yle iltisakı ve irbatı olan, darbeye destek olduğu düşünülen personellerimize ait bilgiler yazımızın ekinde çıkarılmıştır' yazıyor. Sayın başkana soruyorum; altındaki imza kimin? Altında Atakum Belediye Başkanının imzası var. Maalesef bu belgeye dayanarak insanları KHK'yla ihraç ettiler. 8 ay hukuk mücadelesi verildi ve arkadaşlarımız işlerine iade edildi. Bu hangi vicdana sığar? 8 ay bu insanlar çile çekti. Bu çileye kim sebebiyet vermiş? İşte belgesi burada" ifadelerini kullandı.

ART NİYET VAR

Devletin FETÖ operasyonlarına devam etmesi gerektiğini söyleyen Akcagöz, "Fakat buradaki art niyeti de hiçbir hukuk korumaz. Sayın belediye başkanı o haber sitelerine maddi-manevi tazminat davası açacağını söylüyor. Bir hukukçu olarak söylüyorum; asıl 8 ay boyunca görevlerinden uzaklaştırılan arkadaşlarımızın yargı önünde, buna sebebiyet veren sorumlulardan hesap sorma hakkı var. Bundan sonra da hukuken bu yola bakacağız. Bu bir vicdan meselesi. FETÖ'yle bağlantısı olduğu düşünülen insanlar mutlaka deşifre edilmeli. Ancak herhangi bir bağı olmadığı gün gibi açık olan insanların bu duruma maruz bırakılması da hukuk önünde kabul edilebilir bir durum değil. Bu işin peşini bırakmayacağız" diye konuştu.

Zerrin SOMUNCU