Terme Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde kurulan ahşap işleme atölyesinde 6 kişilik marangoz ekibi ilçede kullanılan modern kent mobilyalarını üreterek şehrin havasını değiştirecek.

MALİYETLER DÜŞTÜ

Temizlik İşleri Müdürlüğü şantiyesinde yer alan atölyede harikalar yaratan marangoz ustaları, aynı zamanda ürünlerin üretiminden onarım ve bakımına kadar her türlü aşamada görev alıyor. Bu sayede üretim maliyetini büyük oranda düşüren belediye, atölyedeki istihdam sayısını da 2'den 6'ya çıkardı. Piknik masasından, kamelyalara, pergolelerden, çiçeklik, saksı ve banklara kadar akla gelebilecek her türlü kent mobilyasını bu atölyede imal eden ustalar, özverili şekilde kentin ruhunu değiştirecek ürünlere imza atıyor.

İSTİHDAM ARTACAK

Belediye Başkanı Şenol, Kul belediye bünyesinde kurulan ahşap işleme atölyesinin aynı zamanda istihdam da yaratacağını belirterek, "İhtiyaç doğrultusunda çalışan sayını daha da arttırmayı planlıyoruz. Önceden 500 liraya mal edilen bir ürünü 3 bin liraya almak zorunda kalıyorduk. Bu çalışma, belediyemizin giderlerini azaltma noktasında da önemli katkı sağlayacak" dedi.

DAHA İYİ HİZMET

Başkan Kul, belediyelerin en büyük giderlerinin başında hizmet alımları olduğunu vurgulayarak, "Yeni büyükşehir yasası ile hizmet alanımız çok fazla büyüdü. Belediyelerin ekonomik durumunu düzeltmek ve kurumsallaşmasını sağlamak çok önemli hale geldi. Bundan sonra hizmet verirken sadece ilçe merkezimizi değil, 80'e yakın mahallemizi de düşünmek durumundayız. Bugün itibari ile artık kendi mobilyalarını kendisi üretecek hale geldik. Belediyemiz hem üretimini arttıracak hem de maliyetini azaltacağı için halkımıza daha iyi hizmet edecek. İlçemize hayırlı olsun" diye konuştu.