15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında, Isparta'daki 700 harbiyeliyi Ankara'ya götürmeye çalıştıkları iddia edilen eski Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz ile eski Erkan Başkanı Orhan Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu 9'u tutuklu 21 sanıklı Tugay Davası'nın 4. celsesi Isparta 2.Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün başladı.
Duruşmada 7'si Isparta'da bulunan tutuklu sanıklar İlhan Çağrı Kayaoğlu, Ahmet Nazif Şensoy, Nurhan Baran, Ahmet Yıldırım, Orhan Yılmaz, Cumhur Keyik, Hüseyin Seçkin Eraslan ile tutuksuz sanıklar ve avukatlar hazır bulundu.
Duruşmaya güvenlik gerekçesiyle İzmir'de tutuklu bulunan eski Terörizmle Mücadele ve Tatbikat Merkezi Komutanı Mustafa Kurutmaz ile Merih Özşahin de Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.
Davanın 4. celsesi, tanık beyanlarının alınması, buna karşılık sanık savunmaları, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Genelkurmay ve Digitürk raporlarının okunması ile HTS kayıtları ile devam etti.

Mahiyeti olmayan irtibat tespiti
Okunan raporlar doğrultusunda, eski Merkez Komutanı Tuğgeneral Kurutmaz'ın oğlunun, FETÖ'nün bir okulundan mezun olduğu ve kendisinin örgütle mahiyeti belli olmayan bir bağlantısının bulunduğu belirtildi. Buna karşılık Hacı Mustafa Yazıcı başkanlığındaki mahkemeye SEGBİS aracılığıyla bağlanarak savunma yapan Kurutmaz ise örgütle hiçbir irtibatının bulunmadığını ileri sürüp, rapor sonucunu kabul etmediğini beyan etti.
Duruşmanın öğleden sonraki kısmında ise daha önce tanık sıfatıyla ifade veren Isparta Valisi Şehmus Günaydın dinlenecek.

Isparta’daki "700 Harbiyelinin Ankara’ya Götürülme Girişimi" Davası