Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Maliye Ekonomi Bakan Yardımcısı Konstantine Megrelishvili, Acara Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamaz Shavadze ve beraberindeki heyet, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nın düzenlediği, 'Ülke Günleri' kapsamında Samsun'a geldi. Heyet ilk olarak Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu'nu makamında ziyaret etti.

Murzioğlu, heyeti bilgilendirdi
Çarşamba TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yılmaz'ın da bulunduğu ziyaret oldukça samimi bir ortamda gerçekleşti. Geleneksel hale getirdikleri 'Ülke Günleri' kapsamında misafirlerini Samsun'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Salih Zeki Murzioğlu, kentin ekonomik yapısı ve yatırım imkanları hakkında bilgi verdi. Sınır komşusu olan Gürcistan'la geçmişi çok eskiye dayanan iyi ilişkiler içinde olduklarını belirten Başkan Murzioğlu, 'Samsun'u, Samsun ekonomisini tanıtmak ve işadamlarımızı yabancı ülkelerle ilişkilerini geliştirmek için geçmişten beri 'Ülke Günleri' adı altında bir program düzenliyoruz. Bu çerçevede sizleri kentimizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu toplantının fikir alışverişi yapma açısından çok verimli olacağını düşünüyorum. Aynı zamanda iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi açısından çok büyük fayda sağlayacaktır. Öncelikle çok ortak hedeflerimiz ve ilgi alanlarımızın olduğunu düşünerek, aynı zamanda tarihten gelen işbirliğimizi de düşünerek bu toplantı çok verimli olacaktır. Sizlerle çok iyi olan ticari ilişkilerimizin yapacağımız işbirlikleriyle daha ileri seviyeye taşıyacağımıza inancım tam. Oda olarak ticari işbirliğimizi geliştirmek içinden elimizden gelen çabayı göstermeye hazırız' dedi.

'Yabancı yatırımcılara açığız'
Başkan Murzioğlu'na misafirperverliğinden dolayı teşekkür eden Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Maliye Ekonomi Bakan Yardımcısı Konstantine Megrelishvili, daha sonra Samsunlu iş adamlarıyla buluşarak, bölgenin yatırım imkanları hakkında bilgi verdi. Acara Özerk Cumhuriyetinin yatırıma açık bir bölge olduğunu ifade eden Konstantine Megrelishvili, 'Acara Özerk Cumhuriyeti sürekli atılım yapan ve sürekli büyüyen bir bölge. Yabancı yatırımcılara son derece açığız. Bölgemizde 2016 yılında 688 yabancı firma kuruluşu yapıldı. Biz Avrupa'da en düşük vergi mevzuatı uygulanan bir bölgeyiz. Son verilere göre dünyada ekonomik özgürlükler açısından 13'üncü bölge konumundayız. Rüşvet alma-verme konusunda sıfırız. Son çıkartılan mevzuata göre Acara'nın yüksek geri kalmış bir bölgesine yatırım yaptığınız takdirde 10 yıl boyunca vergiden muafsınız. Bölgemiz, özellikle turizm, ulaşım, inşaat, sanayi, finans sektörlerinde yatırıma açık. Küçük, orta veya büyük ölçekli olsun yabancı yatırımcıya sınırsız hizmet ve destek sunulmaktadır. Ticaretinizin, gelirinizin büyümesini istiyorsanız gelin Acara'ya yatırım yapın. Biz her türlü desteğe hazırız' diye konuştu.

'Tecrübelerinizden ve birikimlerinizden yararlanmak istiyoruz'
Acara Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamaz Shavadze de yaptığı konuşmada Başkan Murzioğlu'na düzenledikleri organizasyon için teşekkür ederek, 'Sizlerin tecrübelerinizi, birikimlerinizi ve imkanlarınızı biliyoruz. Siz değerli işadamlarımızı işinizi geliştirmek ve tecrübelerinizden faydalanmaz için bölgemize bekliyoruz. Sizleri kendi vatandaşlarımızdan ayırmıyoruz. Yapacağınız yatırımlar için Oda olarak her türlü gereken desteği vermeye hazırız' ifadelerini kullandı.
Başkan Murzioğlu ve Bakan Yardımcısı Megrelishvili, ardından birbirlerine anı takdiminde bulundu.

Acara Bakan Yardımcısı’ndan Samsunlu iş adamlarına yatırım daveti