CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanı Akın Karatay'ın, Samsun dahil 13 kentin IŞİD'in hedefinde olduğunu açıklamasının endişe verici olduğunu söyledi. Samsun'un, göçmenlere açılmasının en başından hatalı bir karar olduğunu söyleyen Akcagöz, "Bugün Samsun'un adının IŞİD ile anılması, bu hatalı politikanın sonucu" ifadelerini kullandı.

SAMSUN NASIL HEDEF OLDU?

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamanın, vatandaşlar üzerinde de olumsuz etki yaratabileceğini savunan Akcagöz, 'Samsun'un adının terör örgütleriyle anılması oldukça endişe verici. Son 3-4 yıldır, hiç tanımadığımız bir kültürle iç içe yaşamak zorunda bırakıldık. Bu durum, ciddi asayiş sorunlarını da beraberinde getirdi. Ancak daha büyük tehlike bir kısım göçmenlerin IŞİD'le bağlantılı olma ihtimali. Şayet IŞİD'in, Samsun'a dönük birtakım planları varsa, devletin önleyici gücü de vardır ve bunu bertaraf etmesini bilir. Ancak, kamuoyuyla bu bilginin paylaşılmasını doğru bulmuyorum. Samsun, Karadeniz'in gözde kenti olması nedeniyle ciddi sayılabilecek bir turizm potansiyeline sahip. Böyle haberlerin varlığı, iç turizmi de baltalar. Bundan hepimiz zarar görürüz. Samsun'da kayıtlı birçok Arap var ama tahminen, kayıtsız göçmenler de var. Samsun, IŞİD için potansiyel hale nasıl geldi? Bence önce, geldiği bölgede can güvenliği sorunu ortadan kalkmış olanlar tespit edilmeli ve bunlar kendi bölgelerine sevk edilmeli" diye konuştu.

VALİ KAYMAK BİLGİ VERMELİ

Göçmen politikasının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini belirten Akcagöz, "Hep konuşulduğu gibi göçmenleri vatandaş ve dolayısıyla seçmen yapma düşüncesi yoksa, bu uzun süren misafirlik, sona erdirilmeli. Emniyet Müdürlüğü'nün bize tavsiyesi nedir; her gördüğümüz ya da şüphe duyduğumuz Arap'ı ihbar mı edelim? Bu konuda Samsun Valisi Sayın Osman Kaymak ve İl Emniyet Müdürümüz Vedat Yavuz, siyasi partileri ve sivil toplum kuruluşlarını da kapsayan bir bilgilendirme toplantısı yaparlarsa, Samsun kamuoyu da en azından rahat bir nefes alır" dedi.