AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü' dolayısı ile 81 İl Çevre Şehir ve Kültür başkanları ile AK Parti Genel Merkezi'nde biraraya geldi. Karaaslan, Anadolu coğrafyasının sahip olduğu değerlere dikkat çekerek, "Değerlerimizden aldığımız güçlü referanslarla geleceğe iz bırakma iddiasına sahibiz. AK Parti, yeni Türkiye idealini 2023 hedefleri üzerinden ortaya koyarak hiçbir konuda eski Türkiye'nin dinamiklerine göre tavır sergilemeyeceğini kanıtlamıştır" dedi.

ŞEHİRLER HEBA EDİLMEYECEK

Geçmişte şehircilik anlayışının günü kurtarmaya dayalı olduğunu değerlendiren Karaaslan, 'eski Türkiye' olarak adlandırılan o dönemde birtakım siyasi çıkarlar uğruna şehirlerin heba edildiğini aktardı. Karaaslan, şehirlerin yaşayan birer organizma olduğunu belirtti.

YENİ ŞEYLER SÖYLEMEK LAZIM

Şehir denilince akla sadece Ankara ve İstanbul'un gelmediğini, bütün Anadolu'dan bahsettiklerini dile getiren Karaaslan, "Bu anlamda önemli olan önce farkında ve bir şeyleri değiştirebilme iddiasına sahip olmaktır. Daha sonra da bunu uygulamaya dökecek kudrete ve azme sahip olmak gerekir. Sanırım bu dönemde hepsi var bizde. Artık yeni şeyler söylemek lazım. O nedenle kimlikli şehirler vurgusunu merkezine alan ve diğer her şeyi onun etrafında şekillendiren bir şehircilik anlayışıyla ilerleyeceğiz" diye konuştu.