Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, 10 Kasım 1938 tarihinin, büyük bir liderin ölüm tarihi olduğu kadar, geleceğe ışık tutan büyük bir devrimciyi anlama tarihi de olduğunu söyledi.

ATATÜRK, AYDINLANMA BİLGESİ

Atatürk'ün vefatının ardından geçen 79 yılda, yaşanan birçok olay Atatürk'ün haklılığını gözler önüne serdiğini ifade eden Akcagöz, '10 Kasım bizim için bir matem günü değil. Atatürk'ü ve onun mücadelesini anlama günü. Onun fikirlerine bugün, her zamankinden çok ihtiyacımız var. Ortadoğu'yu da kapsayan büyük bir coğrafyada, Atatürk gibi bir liderin vizyonuna ihtiyacımız var. Bu boşluğu sadece biz değil, tüm bölge yaşıyor ve derinden hissediyor. O nedenledir ki, Ortadoğu coğrafyası kan revan halde. Atatürk, 57 yıllık ömrüne çok şeyler sığdırmış bir büyük lider. Bir aydınlanma bilgesidir. Bugün tüm yurttaşlara düşen görev, onun emaneti olan cumhuriyete, azami ölçüde sahip çıkmaktır.' dedi.

ANMA PROGRAMINA TÜM HALKIMIZ DAVETLİ

10 Kasım Atatürk'ü anma programı kapsamında bir dizi etkinliklerinin olduğunu söyleyen Tufan Akcagöz, 'Bugün saat 09.05'te Atatürk anıtında olacağız. Çelengimizi Atatürk anıtına bırakıp, saygı duruşunda bulunacağız. Sonrasında, İl binamızda 11 Kasım 1938 tarihine ait orijinal gazete nüshalarından oluşan sergimizi, halkımızın takdirine sunuyoruz. Saat 13.30'da da Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun eski Şube Başkanı Nihat Şenyurt'un gerçekleştireceği 'Atatürk ve Cumhuriyet' konulu konferansımız olacak ve tüm halkımızı bu konferansa davet ediyorum. Atatürk'ün izinden gitmek, fikir hür, vicdanı hür ve özgür nesiller oluşturmak, çağdaş dünyayla kucaklaşmak, büyük bir davayı sahiplenmek demektir. Ulu önder Atatürk'ü sadece anmak değil, anlamak zorundayız. Her giden özlenir ama en çok onu özlüyoruz. Aziz hatırası önünde saygı ve minnetle eğiliyoruz. Ruhu şad olsun' diye konuştu.