GELECEĞE YÜRÜYORUZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 79. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal'in ebediyete intikalinin 79. yıldönümünde saygı ve rahmetle yad ediyoruz" diyen Karaaslan, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Bugün, Cumhuriyetimizin hedefleri doğrultusunda aziz milletimizin hayallerini gerçeğe dönüştürmek için azimle çalışmaya devam etmekteyiz. Atatürk'ün 'En büyük eserim' dediği Cumhuriyet, kurulduğu günden bugüne kadar dimdik ayaktadır ve geleceğe daha büyük bir ümitle, daha büyük bir kararlılıkla yürümektedir. Bizler, Cumhuriyetimizin bugünkünden çok daha güçlü, itibarlı, demokratik ve müreffeh bir Türkiye olacağına inanarak 2023 hedeflerimizde emin adımlar ile ilerliyoruz."

HEDEF GERÇEKLEŞECEK

AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 79. yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:
"Cumhuriyetimizin 94. yılını kutladığımız bugünlerde Türkiye istikrar ve güven içerisinde güçlenmeye ve büyümeye devam etmektedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'Hakimiyet milletindir' diyerek halkın iradesinden üstte hiçbir güç olamayacağını belirtmiştir. Aziz milletimiz, İstiklal Harbi'nde kanının son damlasına kadar savunduğu vatanını icap eden her şartta ve durumda savunmasını bilmiştir. 15 Temmuz'da milli iradeye vurulmak istenen zinciri de milletimiz kabul etmemiştir. Türkiye Cumhuriyeti 94 yılda büyük mesafeler kat etmiş ve güçlenerek büyümeye devam etmiştir. Cumhuriyetimizin 100. yılında muasır medeniyet seviyesinin üzerinde müreffeh ve güçlü Türkiye hedefini gerçekleştireceğiz."

EMANETİ YAŞATILACAK

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, '10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü' dolayısıyla mesaj yayımladı. Köktaş, mesajında, "Büyük bir özveri ve mücadelenin sonucunda ülkemizi düşmanlardan temizleyerek, Cumhuriyetimizin kurulmasını sağlayan, milletimize muasır medeniyetin üstüne çıkmayı hedef olarak gösteren Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 79. yılında O'nu saygı ve rahmetle anıyoruz.'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' sözüyle millet iradesinin üzerinde hiçbir güç tanımadığını belirten Mustafa Kemal Atatürk'ün emaneti Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet yaşatmak bizlerin en önemli görevidir" dedi.

MİRASI YAŞATILACAK

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 79. yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayınlayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Büyük önder Atatürk'ün bizlere armağanı ve mirası olan Cumhuriyetimiz sonsuza kadar yaşayacak' dedi. Yılmaz, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Kurmuş olduğun demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ni ebediyete kadar yaşatacağız. Daha çok çalışarak, daha çok üreterek, birliğimizi ve kardeşliğimizi geliştirerek ve bir bütün olarak senin çizdiğin çağdaş, zengin ve gelişmiş bir ülke olma hedefini gerçekleştireceğiz. Büyük insan, büyük komutan, büyük siyasetçi ve büyük önder Atatürk'ün bizlere armağanı ve mirası olan Cumhuriyetimiz sonsuza kadar yaşayacaktır."

TARİHE GEÇEN SAYGIN LİDER

AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün başkomutan olarak elde ettiği zaferler ve Cumhuriyet ile saygın bir lider olarak tarihe geçtiğini söyleyerek, "Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle yad ediyorum" ifadelerini kullandı.

MİNNETLE ANIYORUZ

Gazi Mustafa Kemal'i, vefatının 79. yıldönümünde saygıyla yad ettiğini söyleyen Göksel, "Gazi Mustafa Kemal'in 'En büyük eserim' dediği ve gelecek nesillere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti'ni, ecdadımızdan aldığımız güç ve ilhamla daha ileriye taşımak ve daha güçlü bir ülke haline getirmek için mücadele ediyoruz. Milletimizle birlikte, bir olarak, iri olarak, diri olarak, kardeş olarak, hep birlikte Türkiye olarak 2023 hedeflerimiz istikametinde mücadelemizi sürdürmekte kararlıyız. Bu düşüncelerle, vefatının 79. yıl dönümünde, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle yad ediyorum" diye konuştu.

"EN ÇOK O'NU ÖZLÜYORUZ"

CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, Atatürk'ün vefatının ardından geçen 79 yılda yaşanan birçok olayın, O'nun haklılığını gözler önüne serdiğini belirterek, '10 Kasım bizim için bir matem günü değil. Atatürk'ü ve onun mücadelesini anlama günü. Onun fikirlerine bugün, her zamankinden çok ihtiyacımız var. Ortadoğu'yu da kapsayan büyük bir coğrafyada, Atatürk gibi bir liderin vizyonuna ihtiyacımız var. Bu boşluğu sadece biz değil, tüm bölge yaşıyor ve derinden hissediyor. O nedenledir ki, Ortadoğu coğrafyası kan revan halde. Atatürk, 57 yıllık ömrüne çok şeyler sığdırmış bir büyük lider. Bir aydınlanma bilgesidir. Bugün tüm yurttaşlara düşen görev, onun emaneti olan cumhuriyete, azami ölçüde sahip çıkmaktır' dedi.

HEDEFLERİNE SAHİP ÇIKIYORUZ

MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı. Atatürk'ün hayatını Türk milletinin bağımsızlığına vakfetmiş ve bu uğurda büyük mücadeleler vermiş, Türk ve dünya tarihine kaydedilen önemli bir şahsiyet olduğunu ifade eden MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının üzerinden 79 yıl geçmesine rağmen hala özlemle andığımız, hayranlıkla anılarımızda taşıdığımız bir komutan ve büyük devlet adamıdır. Atatürk'ün azim ve kararlılığı, bizlere yüklediği sorumluluklar ve gösterdiği hedefleri gelecek kuşaklara aktarmak en önemli vazifedir. Bu düşüncelerle vefatının yıldönümünde Atatürk'ü rahmet ve minnetle anıyor, yüce milletimizi saygıyla selamlıyorum" dedi.

AYNI RUHLA İLERLİYORUZ

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 79. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayyımlayan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesini ulaşma yolunda 2023 Türkiyesine kararlı bir şekilde ilerlemekteyiz" dedi.
Tok, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Atatürk, kendisini milletine adamış, bağımsızlık ve özgürlük yolunda karşısına çıkan tüm güçlüklere direnmiş, yaşamına sığdırdığı büyük başarılarla başka milletlere örnek olmuştur. Biz yerel yöneticiler ve AK Parti teşkilatları olarak ülkemizin muasır medeniyetler zirvesine erişmesi için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde 2023 Türkiyesine kararlı bir şekilde ilerlemekteyiz."

HEDEFLERİMİZİ BÜYÜK TUTMALIYIZ

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 79. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 79. yıldönümünde O'nu saygı ve minnetle anıyoruz. Bizler Atatürk'ün bizlere gösterdiği istikamet doğrultusunda Cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerine, fikir ve idealleri doğrultusunda Cumhuriyetimizin temel değerlerini koruyarak, ülkemizi hak ettiği muasır medeniyetler seviyesine çıkarma gayretindeyiz" dedi.

YOLUMUZ, AYDINLIK GELECEK

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmet ve minnetle andıklarını ifade etti. Togar, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk onlarca askeri ve siyasi başarıları ile tüm dünyanın takdirini kazanmış saygın bir lider olarak tarihe adını altın harflerle yazdırmıştır. Saygın kişiliği, örnek başarıları ile dünyada ismi sayılı devlet adamları içerisinde yer alan Atatürk'ün anlatmak istediklerini iyi sentez ederek, bıraktığı değerleri ve eserleri daha ileriye taşımalıyız. Bu manada 10 Kasım tarihlerini bir matem günü değil, aksine Atatürk'ün düşüncelerine yönelmek için bir fırsat olarak görmeliyiz. Bizlere düşen görev, Atamızın ilke ve inkılapları ile gösterdiği yolda yüzümüzü aydınlık geleceğe dönerek ülkemizi en üst bilgi ve teknoloji birikimi ile donatmalıyız."

TEK YÜREK OLMALIYIZ

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 79. yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajında, "Atatürk, Kurtuluş Savaşı ile Türk milletinin bağımsızlığının kılavuzu olmuş ve kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ile dünya tarihine damga vuran bir lider olarak tarihe adını altın harflerle yazdırmıştır. Atatürk'ün bizlere bırakmış olduğu bu değerli mirası geleceğe taşıyabilmek için uğrunda büyük bedeller ödenen yurdumuza ve bağımsızlığımıza her şartta sahip çıkmalıyız. O'na ve aziz hatırasına saygının gereği olarak, birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere karşı tek yürek olmalıyız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sayısız başarıları ve ülkemizi işgalden kurtarıp yeni bir devlet kurarak şahlanışa geçirmesi, diğer mazlum milletlere de ilham kaynağı olmuştur."

MATEM DEĞİL, ANLAMA GÜNÜ

'10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü' dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, "10 Kasım, bir matem günü olmaktan çok, büyük önder Atatürk'ü anma ve düşüncelerini anlama günüdür" dedi.Uyar, mesajında şu ifadelere yer verdi: Atatürk, hayatı boyunca, kendisini, varlığından güç aldığı büyük milletimize adayan kahraman bir komutan, muktedir bir politikacı ve büyük bir devlet adamıdır. Atatürk'ün açtığı yolda onun düşünceleri ile vatanımız nice asırlar yaşayacak ve durmadan ilerleyecektir. Bizler de bugün onun düşünceleri ile ülkemizin lider ülkeler arasında yerini alması için durmaksızın çalışıyoruz."