Mustafa Kemal Atürk'ün ebediyete intikalinin 79. yıl dönümü nedeniyle ilk tören 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda Atatürk Anıtı önünde yapıldı. Kaymakam Ali Fuat Türkel ve Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çamaş'ın Atatürk Anıtı'na çelenk koymasıyla başlayan törende saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören Belediye Kültür Merkezinde Mustafa Kemal Atatürk Ortaokulu tarafından düzenlenen anma töreni ile devam etti. Günün anlam önemini belirten konuşmanın Sosyal Bilgiler Öğretmeni Gökmen Karagöl tarafından yapılmasının ardından öğrenciler şiirler okudu. 'Atam İzindeyiz' oratoryosu ve 'Atatürk İlke ve İnkılapları Final Tablosu' izleyiciler tarafından büyük beğeni aldı. Anma töreni 'Atatürk Sevgisi' konulu kompozisyon ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

Törene Kaymakam Ali Fuat Türkel, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çamaş, Cumhuriyet Başsavcısı Turgut Türkmen, İlçe Emniyet Müdürü Hikmet Demirci, okul müdürleri, gaziler, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, askeri ve sivil erkan ve öğrenciler katıldı.

Bafra?da 10 Kasım