MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, TBMM Genel Kurulu'nda hekimlerin sorunlarını dile getirdi. Son günlerde yaşanan intihar olaylarından ötürü konunun bir an önce görüşülmesi gerektiğini dile getiren Usta, "Hekimlerin otuz altı saate varan nöbetleri, ruhsal ve bedensel rahatsızlıklara neden oluyor. Son yaşanan olaylarda 3 hekimin intihar ettiğini biliyoruz, bu bizi derinden üzdü. Bu anlamda, nöbet sürelerinin tekrar düzenlenmesi ve beraberinde denetiminin sağlıklı bir şekilde yapılması gerekiyor" dedi.

SORUŞTURMALAR UZUN SÜRÜYOR

Ataması yapılan pratisyenlerin soruşturmalarının uzun sürmesini de eleştiren Usta, "Ülkemizde yaşanan sıkıntılardan dolayı güvenlik soruşturmalarının uzun vakit aldığını biliyoruz. Diğer personelde de aslında aynı sorun var ancak soruşturmaları bir şekilde hızlandırmanın yoluna bakmak lazım. Ağustos ayında yapılan atamalar ve daha sonra ekim ayında yapılan büyük atama sonucunda güvenlik soruşturmalarının daha bitmemesi nedeniyle hekimler işe başlayamadı.. Burada ciddi bir mağduriyet ve hizmette aksama var. Konu acilen gündeme alınmalı" diye konuştu.

SONUÇLAR HEMEN AÇIKLANMALI

27 Ağustos'ta yapılan Tıpta Uzmanlık Sınavı'nın aradan geçen zamana rağmen açıklanmamasını da gündeme taşıyan Usta, "Hekimler sınav sonucunun, dolayısıyla yerleştirmelerin gecikmesinden dolayı işsizlikle karşı karşıya. Sonuçların açıklanması geciktiği sürece, adayın sınavı kazanıp kazanmadığı belli olmadığı için Şubat 2018'de yapılacak sınav için de hazırlanmaya da yeteri kadar süre olmayacak. Bu nedenle sonuçlar bir an evvel açıklanmalı" ifadelerine yer verdi.