Edremit ilçesinde Atatürk'ün ölümünün 79. Yılı nedeniyle ilk anma töreni Şehit Hamdi Bey Meydanında gerçekleştirildi. Buradaki törenlerde Kaymakamlık, Garnizon ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunumu ardından 09.05'de iki dakikalık saygı duruşu yapıldı ve akabinde İstiklal Marşı söylendi.
Saatler 09.05'te çalan sirenler ile birlikte ilçede de hayat adeta durdu. Yollarda bulunan araç sürücüleri ve yolcular araçlardan inerek saygı duruşuna geçtiler. Yayalarda bulundukları yerlerde saygı duruşuna katılırken esnafın da iş yerlerinin dışına çıkıp saygı duruşuna eşlik ettikleri gözlendi.
Daha sonra anma törenlerinin ikinci bölümüne Edremit Şükrü Tunar Kültür Merkezinde devam edildi. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Şiir ve kompozisyonların okunmasının ardından 'Mustafa Kemal Atatürk'ü tanımak' konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Anma törenin sonunda ise öğrencilerden oluşan koru tarafından Atatürk'ün sevdiği türküler ve yöresel türküleri seslendirdi. Törenlere Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Edremit Garnizon Komutanı P. Albay Osman Aytaç, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, dernek temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Burhaniye'de Atatürk saygı ile anıldı
İlk olarak Burhaniye Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına Burhaniye Kaymakam Vekili Vali Yardımcısı Şükrü Kaya, Garnizon Komutanı Mümin Erturan ve Belediye Başkan Vekili Sevda Padem tarafından çelenk koyuldu.
Saatler tam 09.05 gösterdiğinde hayat durdu ve iki dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı hep bir ağızdan okundu. Cumhuriyet Meydanındaki törenlerin ardından Reha Yurdakul Salonunda Özel Açı Temel Lisesi tarafından hazırlanan 10 Kasım Atatürk'ü Anma törenleri yapıldı. İlçe okulları arasında düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyelerini Burhaniye protokolü tarafından verildi.
Atatürk Havran'da düzenlenen iki tören ile anıldı
Tüm yurtta olduğu gibi 10 Kasım Atatürk'ü anma etkinlikleri için Havran İlçesinde de tören düzenlendi.
15 Temmuz Şehitler Meydanında saat 08.45'de başlayan törende Havran Kaymakamı Şeref Aydın, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy törende Atatürk Anıtına çelenklerini sundular. Törene bütün ilçe kurum amirleri, öğrenciler, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar katıldı. Çelenk sunma töreninin ardından saat 09.05'de siren sesleri ile saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı'nın okunması ile tören sona erdi. Törenin ardından Havran Belediyesi Kültür Merkezi'nde Sekiz Eylül Ortaokulu okulunun hazırlamış olduğu anma programı yapıldı. Program'da Havran Kaymakam Şeref Aydın, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Söbüoğlu, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri sivil toplum temsilcileri okul müdürleri yer aldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşma sonrasında öğrencilerin okuduğu şiirler, Atatürk'ün yaşamında kesitler içeren video görüntüleri, tiyatro oyunu ilgiyle izlendi.
Program son olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol üyelerinin çeşitli hediyeler vermesi ile son buldu. Protokol Üyeleri Öğretmenler ve Öğrenciler günün anısına sahnede hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 79. yılında Ayvalık ve Gömeç ilçesinde de düzenlenen çeşitli törenler ile anıldı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 79. Yılında tüm körfez ilçelerinde anıldı