Alaçam'daki Atatürk'ü anma programına Alaçam Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar, Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar ve siyasi partilerin Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı'na çelenk koyma töreni ile başladı. 10 Kasım Atatürk'ü anma programında, çelenklerin anıta sunulması akabinde 2 dakikalık saygı duruşu, sirenlerin çalmasından sonra İstiklal Marşı okundu.

Alaçam Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü ve Alaçam Detay Ortaokulunun hazırladığı programla devam etti.

Programa Alaçam Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar, Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, Jandarma Komutanı Üsteğmen Murat Şenyurt, İlçe Emniyet Amiri Kenan Bıyık, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Günün anlam ve önemini belirten konuşma Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hüseyin Aygül tarafından yapıldı. Öğrenciler tarafından Atatürk'ün sevdiği türküleri seslendirmesi ve parodiler ile devam eden program yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödül verilmesiyle son buldu.