Samsun Haber: MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, referandum süreciyle ilgili bilgilendirme toplantılarına devam ediyor. Usta, Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, Çubuk, Akyurt, Kahramankazan ilçe teşkilat başkanları yöneticileriyle birlikte sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşların katıldığı istişare toplantıları gerçekleştirdi.

VAKİT UZLAŞMA VAKTİ

Esnaf ziyaretlerinde ve ilçelerin tümünde halkın yoğun ilgisiyle karşılanan Usta, "Vakit uzlaşma ve mutabakat vaktidir. Ülke ayaklar altından kayıp giderken particilik yapmak ve seyirci kalmak MHP geleneğinde yok. Çağrımızın altındaki temel neden budur. MHP'nin felsefesi önce ülkem ve milletimdir. Geleneğimizde ülke meselelerine seyirci kalmak yoktur. İnisiyatif almak vardır ve biz yine bir inisiyatif alıyoruz" dedi.

DOĞRUYU GÖRDÜLER

Usta, yapılan anayasa değişikliğinde Milliyetçi Hareket Partisi'nin kırmızı çizgisi olan anayasanın ilk 4 maddesini güvence altına aldıklarını ifade ederek, 'Anayasa değişikliği konusunda uzun çalışmaların ardından önemli düzenlemeler yapıldı. Bu değişikliklere MHP olarak mührümüzü vurduk. Geçmişte anayasanın ilk dört maddesini değiştirmekten söz edenler MHP'nin kararlı tutumu karşısında doğruyu gördüler' diye konuştu.

YENİ SİSTEMİN MANTIĞINA AYKIRI

Meclisin denetleme ve düzenleme işlemlerinin kaldırılacağı endişesi taşıyan sorulara ise Usta, 'Meclis'in denetleme ve düzenleme işlemleri aynısıyla devam edecek. Sadece gensoru kaldırılacak. Çünkü milletin seçtiği bir hükûmeti Meclisin aşağı çekmesi, yani hükûmetten indirmesi diye bir şey düşünülemez. Dolayısıyla gensoru yeni sistemin mantığına aykırıdır. Milletin getirdiği hükûmeti sadece millet düşürebilecek. Bu yüzden gensoru kaldırılmıştır" cevabını verdi.