Beşiktaş Belediyesi mülteci krizine dikkat çekmek amacıyla organize edilen 'Exoduz-Deja vu' sergisi Fulya Sanat Merkezi'nde açıldı. Sergide aralarında Çoşkun Aral ve Nilüfer Demir'in bulunduğu çok sayıda yerli ve yabancı savaş muhabirinin çekmiş olduğu fotoğraflar yer aldı. Exodus-Deja Vu'da fotoğrafçılar, hikayelerini anlatarak milyonlarca mültecinin gerçekliğini ortaya koymaya çalıştı. Türkiye'nin önemli fotoğraf sanatçılarından Ara Güler de sergiye katılarak, yapılan projeye destek verdi.
Gelişmiş ülkelerin mülteci krizinde üstlerine düşeni yapmadığını ifade eden Coşkun Ural, '40 yıldan beri savaşların içinde mesleğimi icra etmeye çalıştım. Bir foto muhabiri olarak, göz tanığı olarak insanlık dramlarına tanık oldum. Şuanda gündemde olan bütün bölgelerde bulundum. Serginin amacı da bu bölgelerde yaşananları bize hatırlatmasıdır. Ülkemiz başta olmak üzere Ortadoğu'nun büyük bir bölümü mülteci dramlarına sahne oluyor. Gelişmiş ülkeler kendi paylarına düşeni yapamıyorlar. Beşiktaş Belediyesi sağolsunlar, bu işte bize yer göstererek destek oldular. Bu insanlık dramının tablolarını il il dolaştırarak insanlarımıza aktarmak. Daha önce Malezya'da yaptık, Ankara'da yaptık. Devam edecek bir sergi bu'' diye konuştu.
Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ve Beşiktaş Belediyesinin destekleriyle düzenlenen sergi 20 Kasım'a kadar sürecek.

Beşiktaş’ta mülteci krizine dikkat çekmek için fotoğraf sergisi açıldı