Geçen yıl makam odasına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu şehit edilen Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk, ölüm yıldönümünde unutulmadı. Yetkililer tarafından Mardin'in Derik ilçesinde şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk adına okul yaptırıldı. Yapılan okul açılışına Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla'da katıldı. Atilla'nın yanı sıra okul açılışına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Mardin Valisi Mustafa Yaman, AK Parti Mardin, Diyarbakır ve Şanlıurfa milletvekilleri, kent protokolü ve vatandaşlar katıldı.
Mardin'in Derik ilçesinde geçtiğimiz yıl uğradığı terör saldırısında şehit düşen Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk için mevlit okutuldu. Şehit Kaymakam Safitürk mezarı başında da anıldı.
Muhammedler can verir ama bayrak yere düşmez
Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, gerektiğinde vatan için seve seve canlarını vereceklerini ifade etti. Atilla, 'Geçtiğimiz yıl bu vakitlerde kahraman Kaymakam Muhammed Fatif Safitürk PKK'lı teröristler tarafından makam odasında alçakça bir saldırıyla şehit oldu. Bugün burada kahraman kaymakamımızı anıyoruz. Aynı zamanda kendi adına yaptırılan okulun da temel atma törenine, hükümet yetkililerimiz ile katıldık. Şehit Kaymakamımız Safitürk görevini layıkıyla yerine getiren bir şahsiyetti. Buradan terör örgütlerine ve yandaşlarına da seslenmek istiyorum. Vatan için gerekirse Muhammedler can verir, Menderesler can verir ama bayrak yere düşmez, vatan bölünmez. Biz bir ölür ama bin diriliriz. Şehit kahraman Kaymakamımızın adını ilelebet yaşatmaya devam edeceğiz, bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Ben Şehit Kaymakamımız Muhammed Fatih Safitürk'e Allah'tan rahmet diliyorum' dedi.

Atilla Şehit Kaymakam Adına Yapılan Okulun Açılışına Katıldı