Ordu'nun en önemli projelerinden olan çevre yolu hakkında açıklama yapan AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Perşembe ve Altınordu Ata Sanayi arasındaki bölümde çalışmaların hızla ilerlediğini belirtti.

Yolun Ordu trafiğinde büyük rahatlık sağlayacağını hatırlatan Gündoğdu, 'Yazın ortalama 120 bin aracın geçtiği sahil yolunda büyük bir trafik yükü var. Otobüs, kamyon, TIR gibi ticari araçların bu yolu kullanması hem trafiği ağırlaştırıyor, hem de kaza riskini arttırıyor. Bu yükü şehir içinden almak için yapılan çevre yolunun inşaatı hızla devam ediyor. Ekipler, engebeli arazi şartları ve sert hava koşullarına rağmen yolun bitmesi için durmaksızın çalışmakta' dedi.
Perşembe Kavşağı'ndan Ata Sanayi bölgesine kadar olan birinci kısımın inşaatında sona yaklaşıldığını ifade eden Gündoğdu, 'Çevre yolunda toplam 6 tünel bulunuyor. Bu tünellerin toplam uzunluğu 9 kilometre. Karadeniz'in sarp coğrafyasına karşı çalışan firma ekipleri dağları delerek yolun tamamlanması için ter döküyorlar. Yolun 10,5 kilometrelik birinci bölümü neredeyse bitti. Herhangi bir aksilik çıkmaması durumunda bu yıl sonuna kadar trafiğe açılacak. Ata Sanayi karşısına yapılacak bir kavşak ile yol şehir içine bağlanmış olacak. Böylece şehir içindeki trafik büyük ölçüde rahatlayacak' diye konuştu.

Yolun ikinci kısmındaki çalışmalar hakkında da bilgi veren AK Parti Ordu Milletvekili Gündoğdu, projede çeşitli değişiklikler yapıldığı için yolun tekrar ihale sürecinde olduğunu belirtti. Metin Gündoğdu açıklamalarını şöyle sürdürdü:
'Yol projelendirilirken ortada ne üniversite ne de hastane vardı. Şimdi Ordumuzun çok iyi bir üniversitesi var ve bu üniversite gün geçtikçe daha da büyüyor. Hastanemiz yapılıyor. Bu sebeplerden dolayı çevre yolunu geriye çekerek yapıyoruz. Projede yapılan değişiklikler ile hem eğitime, hem de sağlık yatırımlarının önü açılmış oldu. Yeni proje için yakında ihale yapılacak ve çevre yolunun 11.5 kilometrelik ikinci bölümü için de çalışmalar başlayacak. Biz sürekli Ulaştırma Bakanımız ile görüşmekteyiz. Yolun ivedilikle bitirilmesi için bürokrasideki yükü alarak süreci hızlandırmaya çalışıyoruz.'