Samsun, Canik Belediyesi tarafından çalışmaları yürütülen 15 Temmuz Şehitler Tepesi projesi ile yeni bir turizm merkezi kazanıyor. Sancaktepe'de çalışmaları devam eden proje hızla ilerlerken, Başkan Osman Genç de, projeyi yakından takip ediyor. Bir sosyal yaşam projesi olan çalışma kapsamında 22 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen projenin geldiği aşama hakkında yetkililerden bilgi alan Başkan Genç, projenin tamamlandığında Samsun'un turizm değerini artıracağını söyledi.

ŞEHRİN KİMLİĞİ ÖN PLANA ÇIKACAK

Şehri geleceğe taşıma noktasında her alanda önemli projeler hayata geçirdiklerini belirten Başkan Genç, "Şehrimiz için yaptığımız eğitim, kültür, sanat, spor, kentsel dönüşüm projelerinin yanında Samsun'u turizmde ön plana çıkaracak çalışmalar da yapıyoruz. Bunlardan birisi de (15 Temmuz Şehitler Tepesi (Sancaktepe)'nde hayata geçirdiğimiz sosyal yaşam projesidir. Samsun'un en güzel yerinde, şehrin tepeden seyredilebileceği ve tarihi dokunun ön plana çıkacağı bu proje, şehrin tarihi kimliğini ortaya çıkaracak" dedi.

TÜMÜLÜS, SOSYAL YAŞAM ALANI OLUYOR

Projenin, tamamlandığında Samsun'un en uğrak yerlerinden birisi olacağına vurgu yapan Başkan Genç, "Samsun'un önemli mekanlarından tarihi tümülüsü, park ve eğlence merkezine dönüştürüyoruz. Anıtlar Kurulu ile ortaklaşa yaptığımız çalışma sonucunda burayı inşallah Samsun turizmine kazandıracağız. Burası Samsun'un tamamının görülebildiği tek yer. İnşallah bu projemiz kısa zaman içerisinde bitecek şehrimize gelen turistlere, Samsunlu hemşehrilerimize hizmet verecek" diye konuştu.

ÇEKİM MERKEZİ OLACAK

Sancaktepe'nin çekim merkezi olacağına da işaret eden Başkan Genç, "Sadece Canik değil, Samsun da sosyal yaşam alanları yönünden zengin, tarihi ve mistik dokusu ile daha çok ön plana çıkacak. İçerisinde kafeterya, müze, ahşap yürüyüş yolları, yeşil alan, meydan, şehrin izlenebileceği teras yer alacak. Yine yapacağımız ışıklandırma sistemi ile birlikte burası kendini ön plana çıkaracak. Şehrimiz önemli bir turistik tesise daha kavuşacak. Böyle büyük bir projeyi hayata geçirmemize katkı sağlayan Anıtlar Kurulu'na teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

SOSYAL YAŞAM PROJESİ

Çalışmaları hızla devam eden ve bir sosyal yaşam projesi olan proje kapsamında kafeterya, müze, ahşap yürüyüş yolları, meydan, şehrin izlenebileceği teras, yeşil alan, şehrin genelinden görülebilecek ışıklandırma yapılacak. Çevreye uyumlu şekilde planlanan proje, bölgenin tarihi dokusunu da ön plana çıkaracak.