Balkan Tekvando Birliği ve Türkiye Tekvando Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen 19. Balkan Tekvando Şampiyonası, Trakya Üniversitesi 75. Yıl Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. 3 gün süren şampiyonada Türkiye'nin yanı sıra Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Makedonya, Kosova, Romanya ve Sırbistan'dan 600'e yakın sporcu yarıştı.
Yıldız, genç ve büyükler kategorisinin olduğu şampiyonada Gençler 73 kilo kategorisinde tatamiye çıkan Gaziosmanpaşa Belediyespor Kulübü öğrencisi Hamza Akif Kılıçaslan, rakibini devirerek 19. Tekvando Balkan Şampiyonası'nda üçüncü oldu.
Gaziosmanpaşa Belediyespor'un son zamanlarda önemli başarılar elde ettiğini dile getiren Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, ''Sporda başarılarımız artarak sürüyor. İlçe olarak 2017 yılında büyük başarılara imza attık. Dünya Yıldızlar Tekvando Şampiyonasında elde ettiğimiz bronz madalyanın ardından şimdi de Balkan Şampiyonası'nda üçüncü olduk. Bu başarılarımız artarak devam edecek. İnşallah 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda bu başarılarımız taçlanacak. Bu şampiyonada üçüncü olan Hamza Akif Kılıçaslan oğlumuzla gurur duyduk. Kendisini, antrenörünü ve Gaziosmanpaşa Belediyespor yöneticilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum'' dedi.

Balkan Tekvando Şampiyonasında Gaziosmanpaşa’dan büyük başarı