Efeler Belediyesi, rutin çalışmalarının yanı sıra sosyal projelerle de Cumhuriyet ve Atatürk'e bağlığını göstermeye devam ediyor. Aydın Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Yardımlaşma Derneği'nden gelen Anıtkabir ziyareti talebi üzerine, Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan dernek üyesi 90 kişiyi Atası ile buluşmak üzere Anıtkabir'e gönderdi. Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79'uncu yıldönümü olan 10 Kasım Cuma akşamı Bey Camii önünden 2 otobüs ile Ankara'ya hareket eden dernek üyeleri Anıtkabir'i ziyaret ederek Ata'nın huzuruna çıktı. Dernek üyelerinden kimileri ilk kez Anıtkabir'i ziyaret etmenin heyecanını, kimileri de defalarca ziyaret etmekten bıkamayacakları yerde olmanın onurunu yaşadı.

Aydın Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Yardımlaşma Derneği Başkanı Sevil Esin, Başkan Özkacan'a gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkür etti. Başkan Esin, 'Belediye başkanımıza Anıtkabir ziyareti talebimizi iletir iletmez kendisi hemen talimat vererek kısa sürede otobüslerimizi ayarladı. Hepimiz için anlamlı bir günde de Aydın'dan yola çıkarak Anıtkabir'i ziyaret ettik. Atamızın huzuruna çıkmak hepimizi çok duygulandırdı' dedi.

Şehit ve gazi ailelerine belediyenin kapısının her zaman açık olduğunu ifade eden Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, 'Şehitlerimiz, bizler bu topraklar üzerinde Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatabilelim diye canlarını feda etmişlerdir. Gazilerimiz de canları ve kanları pahasına göğsünü siper etmiş ve gazilik mertebesine ulaşmışlardır. Vatan uğruna gözlerini kırpmadan düşmana karşı koyan şehit ve gazilerimizin aileleri için her ne yapsak azdır. Atamızın vefatının 79'uncu yıldönümünde şehit ve gazi ailelerimizi Atamız ile buluşturmaktan büyük onur duyduk. Şehit ve gazi ailelerimize belediyemizin kapılarının her zaman açık. İmkanlarımız ölçüsünde kendilerinin her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz' diye konuştu.

Efeler Belediyesi, şehit ve gazi ailelerini Ata’nın huzuruna çıkarttı