Hatırlayacağınız üzere 4096 isimli YouTube kanalının çalışmalarına daha önce de sitemizde yer vermiştik. YouTube, iOS ve Android gibi farklı örnekleri sizlerle buluşturmuştuk. Animasyon tekniğini kullanarak teknoloji alanındaki önemli gelişmeleri ele alan 4096 kanalında sıra televizyona geldi. Giderek daha teknolojik bir hal alan ve incelen televizyon 90 senede nasıl değişti, gelin hep birlikte bakalım.

Televizyonun değişimi
İlk televizyon 1928 yılında satışa sunuluyor. Octagon'u 1930'da Baird izliyor. Her yeni cihazla birlikte televizyonun tasarımında ciddi bir değişiklik yaşanıyor. İlk dikkat çekici farklılığa 1938'deki Marconi ile rastlıyoruz. Ardından televizyon üzerinde ekranın kapladığı yer giderek artmaya başlıyor. 1957'de retro televizyon olarak görmeye alıştığımız Rogers'ı görüyoruz. 1973'te ise Philco-Ford ile televizyon ufalmaya başlıyor. Alıştığımız ince televizyonların ilk örneği ise 2007'de Samsung tarafından satışa sunuluyor. Bu alanda dikkat çekici bir çalışmaya imza atan son marka ise LG oluyor. Bu sene satışa sunulan ve duvar kağıdı kadar ince olan televizyonuyla şaşırtıyor.

Televizyonun 90 yıllık değişiminin bir dakikada ele alındığı videoyu hemen aşağıda, detaylı görüntüleri ise haberimizin girişinde bulabilirsiniz.

KAYNAK:LOG