Çağdaş Yıldırım, Erman Güneş ve Utku Akyıldız'ın Samsun Etkinlik ekibini temsilen katıldığı Akşam Hikayeleri programında 2 saat boyunca keyifli bir sohbet gerçekleştirildi. Samsun'un merak ettiği Samsun Etkinlik ekibi, Haber Radyo'da hem kendilerini tanıttı hem de Cumhur Kocaoğlu ile Samsun'daki kültür-sanat etkinlikleri üzerine sohbet etti.

YETERLİ DEĞİL

Samsun'da gerçekleşen etkinlikler hakkında bilgi veren Çağdaş Yıldırım, "Her gün il ve ilçelerde çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Fakat bu etkinlikler, Samsun gibi gelişmiş bir şehir için yeterli değil. Etkinliklerin sayısının artması ve bununla beraber sahne sanatları, konser, sergi gibi etkinlikler için yeni mekanlar açılması gerekiyor" dedi.

TİYATRO DESTEKLENMELİ

Samsun'da özellikle devlet tiyatroları konusunda etkinliklerin yetersiz olduğunu belirten Erman Güneş, hem bu oyunlarının sayısının artması gerektiğini hem de kendi imkanlarıyla ayakta kalıp oyun sergileyen ekiplere destek verilmesi gerektiğini vurguladı.

SANAT GELİŞEBİLİR

Tiyatro sohbetinde dikkat çeken bir başka başlık ise özel tiyatro toplulukları oldu. Sponsor desteği olmadan, kendi imkanlarıyla Samsun'da oyun sergileyen ekiplere dikkat çeken Samsun Etkinlik, bu ekiplerin desteklenmesinin Samsun'da sanatı geliştireceğini savundu.

ŞEHRE ÖRNEK OLDU

2014 yılının nisan ayında kurulan Samsun Etkinlik, bu tarihten itibaren aralıksız olarak Samsun'daki etkinlikleri duyurarak geniş bir takipçi kitlesine ulaştı. Samsun'da yaşayanların, etkinlik için ilk göz attıkları adres olmayı başaran Samsun Etkinlik, hem web sitesi üzerinden hem de sosyal medya kanallarından takipçileriyle sıkı bir bağlantı kurdu.

6 BİN KİŞİYE ULAŞILDI

Yeniliklere ayak uyduran ve sürekli bir gelişme içerisinde olan Samsun Etkinlik ekibinin yaptığı bir başka proje ise Whatsapp Etkinlik Bildirimi oldu. Etkinliklerden ve gelişmelerden anlık olarak haberdar olmak isteyen kullanıcılar için hazırlanan proje ile yaklaşık 6 bin kişiye ulaşıldı.

Samsun'daki etkinlikleri takip etmeyen kullanıcıların telefon rehberine 0555 050 5555 numaralı telefonu kaydedip, Whatsapp üzerinden ''samsunetkinlik'' şeklinde mesaj atarak servise ücretsiz bir şekilde kayıt olduklarını belirten Samsun Etkinlik ekibi, bu sayede hiçbir etkinliğin kaçırılmamış olduğu söyledi.

2 saat süren programda Samsun Etkinlik sitesi başta olmak üzere Samsun'daki konserler, tiyatrolar ve diğer etkinlikler hakkında görüşler belirtildi. Samsun'daki etkinliklerin artması için çabaladıklarını belirten Samsun Etkinlik ekibi, gelecek hedeflerinden de bahsetti ve bu çalışmalar için Samsun'daki işletmelerden destek istedi.

Zerrin SOMUNCU