Türk-Alman İşadamları Derneği Başkanı Turgut Sezgin, Haber Medya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun'u ziyaret etti. Başkan Sezgin, derneğin Türkiye ve Almanya arasındaki havayı ısıtmak için yılbaşında özel bir program hazırlığında olduğunu söyledi.

DOSTLUK PEKİŞECEK

Türklerin Almanya'da ticari hayatta söz sahibi olduğunu ifade eden Sezgin, "Almanya'da yaklaşık 85 bin Türk işveren var. 35 milyar avro cirosu ve 500 bin çalışanı var. Biz bu gücü bir lobiyle bir araya getirerek enerji oluşturmaya çalışıyoruz. Türkiye ve Almanya arasındaki havayı ısıtmak için Almanların yılbaşındaki özel bayramlarında Alman ve Türk belediye başkanları, Alman siyasetçilerin, kaymakamların katılacağı bir davet organize ediyoruz. Türkiye-Almanya arasında bir köprü oluşturabilmeyi amaçlıyoruz. Üzerimize düşen neyse yapıyoruz ve bu programı da çok önemsiyoruz. Bundan önce başka programlar da yaptık. Şu anda orada en önemli meselelerden birisi Türkiye-Almanya arasındaki havayı ısıtmak. İşverenler, üyelerimiz ve esnafımızla birlikte bu konuda çok hassas davranıyoruz. Avrupa ve Almanya'daki Türk basını bize çok destek veriyor ancak Alman basını biraz taraflı davranıyor. Etkinliklerimizi gündeme taşımıyor. Biz bunu bölgenin en yüksek yerindeki kaymakama da taşıdık. Bize çözüm sözü verdi. Son dönemde Almanya'da ticaret biraz yavaşladı. Bu da Almanya'da tam olarak hükümetin kurulmamasından kaynaklı. Tamamen düşünceleri çok farklı bir parti 96 milletvekili çıkardı. Hükümet de kurulursa suların durulacağına inanıyorum " diye konuştu.

GÖZÜMÜZ HABER MEDYA

Başkan Sezgin, Almanya'da sürekli Haber Medya'nın yayın organlarını takip ettiklerini söyleyerek, "Haber Medya, Samsun ve Karadeniz adına gözümüz, kulağımız ve her şeyimiz. Özellikle Haber Medya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun Necdet Uzun'un yorumları ufkumuzu belirliyor. Hiçkimseyi kırmadan inciltmeden yazdığı yazıları Samsun'daki bütün arkadaşlarıma söylüyorum. Haber Medya'nın yapmış olduğu yayınlar için bütün çalışanlara teşekkür ediyorum. Haber Medya olmasa, Almanya'da Samsun'dan haber almamız çok zor olacak. Cep telefonlarımızla dahi her yerden sürekli Haber Medya'dan haber alıyoruz" ifadelerini kullandı.

Zerrin SOMUNCU