İlkadım Belediyesi tarafından yapımına devam edilen cami ve külliyenin medeniyetin inşası ve ihyası için çok önemli ve büyük bir proje olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Kadim medeniyetimizin izlerini taşıyan cami ve külliye medeniyetin inşası ve ihyası için önemli bir merkez olacak" diye konuştu.
İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İnsan ve Medeniyet Hareketi Samsun Şubesi'ni ziyaret etti. Dernek binasında Başkan Tok'u Şube Başkanı Şuayip Sevgi ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

BAŞKAN TOK'A TEŞEKKÜR

Samimi bir ortamda gerçekleştirilen ziyaret ile ilgili duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Sevgi, İlkadım Belediyesi ile sosyal, kültürel çalışmalarının yanı sıra dernek faaliyetleri ile ilgili aldıkları destek için Başkan Tok'a teşekkür etti.

NİTELİKLİ İŞLERE İMZA ATIYORUZ

Geçmişten gelen birikim ve tecrübeyle geleceğin dünyasını inşa etmek için nitelikli çalışmalara imza attıklarını kaydeden Sevgi, "İlim, kültür ve sanat başta olmak üzere her alanda İslam'ın insanlığa hayat veren nefesinin gelişim bulmasını sağlayacak faaliyetler ortaya koymak İnsan ve Medeniyet Hareketi'nin başlıca gayesidir' diye konuştu.

HER ZAMAN DESTEK OLACAĞIZ

İnsan ve Medeniyet Hareketi'nin çalışmalarına her zaman destek olacaklarını söyleyen Başkan Tok, "40 yıl önce filizlenen İnsan ve Medeniyet Hareketi'nin kendi medeniyet değerlerimizin ihyası için çıkmış olduğu uzun soluklu yürüyüşün ilçemizde de köklü bir düşünce hareketine dönüşmesi memnuniyet verici. Kadim değerlerimiz çerçevesinde, sağlam ve tutarlı temeller üzerinde şekillenen nitelikli düşüncenin topluma yaygınlaştırılmasını sağlamak amacıyla faaliyetlerini sürdürenlere desteğimiz devam edecek" diye konuştu.

MEDENİYETİN İNŞASI İNSANIN İHYASI

Baruthane Mahallesi Ihlamur Bulvarı'nda 6,5 dönüm alanda inşa edilen cami ve külliyenin medeniyetin inşası ve ihyası için önemli bir merkez olacağını kaydeden Başkan Tok, "Ecdadımız tarih boyunca yaptığı eserlerle inşa çalışmaları yaparken aynı zamanda insanlığın ihyası için çalışmış, bugün bile ayakta duran güzel eserlere imza atmıştır. Şehirleri bu tür eserlerle imar ederken insanlığa önemli hizmetlerde bulunmuştur. Mimarisiyle göz kamaştıran bu muazzam eseri inşa etmeden önce kadim medeniyetimizin izlerinden oluşan bir şaheser ortaya çıkarmak istedik. Bu düşünceden hareketle ecdadımızın mimari alanda bıraktığı mirası günümüze taşıyarak, geleceğe önemli bir eser bırakıyoruz" şeklinde konuştu.