CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, Ekmek Sanayi İşverenler Sendikası ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilileri arasındaki görüşmelerde ekmek gramajının 250'den 200'e düşürülmesini eleştirerek, "Bu düpedüz, milletin ekmeğine göz dikmek" ifadelerini kullandı.

MİLLET BUNLARI YUTAR MI?

Sözde israfı önlemek için ekmeğin gramajının düşürüleceğini belirtilen Akcagöz, 'Milletle dalga geçer gibi, 'zam yaptık' diyemiyorlar da, 'israfı önlemek için yapıyoruz' diyorlar. Millet bunları yutar mı? İşin içinden çıkamadıkça, böyle hezeyanların içine savruluyorsunuz. İsrafı önleyecekseniz milletin ekmeğinden neden başlıyorsunuz? Etrafa bakın, her tarafta israf var. Beştepe Sarayı'nın altında bekleyen 250 araç var. İsrafı önleyecekseniz bunlardan başlayın. Madem israfı önleyeceksiniz, niye yazlık saray peşinde koşuyorsunuz? Bin 200 odalı saray neyinize yetmedi?" dedi.

FİYAT DA DÜŞMELİ

75 kuruşluk ekmeğin, 1 TL.'ye satılacağını dile getiren Akcagöz, 'Madem ekmek israf ediliyor, fiyatı neden 1 TL olarak dursun; gramajı düşüyorsa fiyatı da düşsün. Milleti kandırmayı alışkanlık haline getirmişler. Yalanlar, riyalar diz boyu. Bu nasıl bir devlet idaresi? Milletin lehine yaptıkları tek bir şey yok. 'Yol yaptık' diyorlar. Maharet mi bu? Siz ortadan çekilin, yollar yine yapılır. Zengin ve güçlü bir devletiz mavalı, ekmeğin gramajında boğulup gitti. Milletin çocukları gramajı düşük ekmek yiyecek, sizin çocuklarınız Malta'da servetine servet katacak. Sizin, hiç ölmeyecekmiş gibi bu dünya için çalışma işlerinizi artık Mısır'daki sağır sultan bile duydu. Milleti artık beylik sözlerle ve siyaset mavallarıyla uyutmaya gücünüz yetmeyecek" diye konuştu.