Saadet Partisi Ekonomiden Sorumlu Samsun İl Başkan Yardımcısı Necati Yusufoğlu, ülkedeki ekonomik geliştirmeleri değerlendirdiği bir açıklamada bulundu.

BELİ BÜKÜLMEYEN KALMADI

'Her hafta yeni bir zamla uyanıyoruz' diyen Yusufoğlu, "Esnaf zor günler yaşıyor. Üretici perişan oldu. Üretim adına bu ülkede ne yapıldı, sormak istiyorum. Yapılan haksız zamlardan ve acımasız vergilerden dolayı beli bükülmedik esnaf, işçi, memur, çiftçi kalmadı. Rantçının, paradan para kazananların trilyonlarca vergi borçlarını sil, fakir fukaradan ise vergi üstüne vergi al. Çalışan, emekli, asgari ücretli ile diplomalı işsizleri esnafı sanayiciyi, velhasıl küçük bir azınlığın dışında ülke insanını düşünen yok" diye konuştu.

BORÇ 870 MİLYAR TL

Ekim 2017 tarihi itibariyle toplam ülkenin 870 milyar TL borcu bulunduğuna dikkat çeken Yusufoğlu, "Hükümetin yapmış olduğu orta vadeli kalkınma programına göre 2018-2020 yılları arasında toplamda faize 252 milyar TL daha ayrılmıştır. Yani faiz lobisine her yıl ortalama 50 milyar TL ödenmektedir. Yıllık ödenen faiz parası ile her yıl bu ülkede en az 5 adet yerli otomobil fabrikası kurulabilir. Onlarca köprü, tüp geçit, yol, tesis vs. kolayca yapılabilir ve insanların hayat standartları yükselir ülke hızla kalkınmış ve gerçek büyümede sağlanmış olurdu" açıklamasında bulundu.

Barış BUDANOĞLU