CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin, Plan Bütçe Görüşmelerinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya, terörle ve uyuşturucuyla mücadele konusunda önerilerde bulundu. CHP'li Tekin, uyuşturucu ile mücadelenin dikkatli ve titizlikle yapılması gerektiğini kaydetti.

BU BAKIŞ AÇIŞI ZAAFA UĞRATMASIN

FETÖ'nün 'sol terör örgütü' olarak dillendirildiğini ifade eden Tekin, 'FETÖ, IŞİD, El Nusra, İBDA-C, El Kaide sağ terör örgütü değil mi? Bu tek yönlü bakış sizi zaafa uğratmasın. Peki dinci terörün kaynağı nedir? Bu devlet fakru zaruret içinde bertaraf olmuşken, Osmanlı'nın çöküntüsü ihanete dönüşmüşken, canını hiç düşünmeden, Türkiye'nin ve son Türk devletinin bekası için liderliği ele alan askeri ve siyasi dehası ile aynı zamanda Allah'ın yardımıyla ülkeyi kurtaran Fatih Sultan Mehmet'ten sonra kaybedilen İstanbul'u tekrar kazandıran, Atatürk'e kim iftiralar atarak karşı çıkıyorsa, dinci terörün kaynağı oradadır. Ayrıca Kur'an dışı hurafeye dayalı merdiven altı dinci öğretiyi de unutmayın' ifadelerini kullandı.

TOPLUMSAL SEFERBERLİK ŞART

Uyuşturucu ile mücadelenin önemine vurgu yapan Tekin, 'Önemli olan ne kadar uyuşturucu madde yakaladığınız değil neticeye etki eden kaç kişi uyuşturucu batağında Veriler sizin aldığınız tedbirlerin çok önünde olduğunu gösteriyor. Özellikle sentetik uyuşturucuda imalat teknolojisi çok hızlı. Bu konuda toplumsal seferberlik şart. Bütçeniz hayırlı uğurlu olsun, yalnız burada bütçenin büyümesi önemli değil, alınacak tedbirler ile bütçenin küçülmesi başarı demek' şeklinde konuştu.