Reşadiye Halk Eğitim Merkezi salonunda gerçekleşen toplantıda Reşadiye Kaymakamlığı, Reşadiye Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından protokol imzalandı.
Reşadiye Kaymakamı Berker Çırak, öğretmenlerin en ayrıcalıklı bir meslek grubu olduğunu söyleyerek,'Biz onlara en değerli varlıklarımızı emanet ediyoruz, hepimiz çocuklarımızı gönderiyoruz. Bana göre maddi bir karşılıkla değeri ölçülemez biçilemez. En azından böyle bir haftada etkinliğe projeye imza atan tüm paydaşlarımıza belediye başkanımıza ve esnaf arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum' dedi.
Öğretmenler için öğrencilerin ülkenin geleceği adına bir umut olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Cemil Kılıç ise öğretmenler için, eğitim için ellerinden gelen her şeyi belediye olarak yapmaya her zaman hazır olduklarını ifade etti.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fedakartürk de, ilçe esnafının öğretmene verdiği değerden bahsederek; bu projenin, öğretmenlere ve eğitim camiasına faydalı olmasını diledi.
Protokol kapsamında ilçe esnafı öğretmenlere yüzde 10 ile yüzde 30 arası özel fiyat indirimi yapacak. Öğretmenler, Reşadiye Belediyesi kaplıca tesisleri ile sosyal alanlardan ve özel bir firmaya ait termal otelden ücretsiz faydalanabilecekler.

Reşadiye’de öğretmenler gününe özel proje