Tarihi Kentler Birliği'nin özendirme yarışmasında Bozüyük Belediyesi, Şehir Müzesi ve Arşivi'nin Restorasyonu projesi ile 'Uygulama Ödülü'ne layık görüldü.

UYGULAMA ÖDÜLÜ

Antalya'da bu yıl 16.'sı düzenlenen Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışmasının ödülleri düzenlenen törenle verildi. 69 belediye, 82 uygulama ve 61 proje dalında toplam 143 projenin başvurduğu ve Bozüyük Belediyesi'nin Şehir Müzesi ve Arşivi Restorasyonu projesi ile başarılı tek yapı restorasyonu uygulaması, başarılı müzecilik çalışması, oluşturulan nitelikli kent arşivi ve projenin kent kimliğinin korunmasına yönelik kazanımları nedeniyle Uygulama Ödülü'ne layık görüldü.

YILMAZ'IN ELİNDEN ALDI

Törende Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ödülünü Tarihi Kentler Birliği Başkanı ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın elinden aldı. TKB Başkanı Yılmaz, Başkan Bakıcı'yı müzenin başarılı restorasyon projesi uygulaması için tebrik ederek ödülünü takdim etti. Başkan Bakıcı'nın vizyon projelerinden biri olan Şehir Müzesi ve Arşivi'nin restorasyon projesinin böyle anlamlı bir ödülü almayı başarması Bozüyük'te de memnuniyetle karşılandı.