Samsun Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Yücel Yüce, yapılan son hava tahminleri ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yapmış olduğu hizmetler hakkında bilgi verdi. Bir süredir Türkiye'de etkili olan pastırma sıcaklarının yerini kara kışa bırakacağını ifade eden Yüce, vatandaşları kış hazırlığı yapmaları noktasında uyardı. Meteorolojik tahminlere de dikkat çeken Yüce, birçok sitede hava tahminlerinin bulunduğunu ancak bu tahminlerin güvenilir olmadığını vurguladı.

KARA KIŞ GELİYOR

Bir süredir Türkiye'de sıcak hava dalgasının yaşandığını dile getiren Yüce, bu sıcakların halk arasında pastırma sıcakları olarak ifade edildiğini kaydetti. Sıcak hava kütlesinin yurdu terk edeceğini dile getiren Yüce, 'Önümüzdeki günlerde kış günlerini hissedeceğiz. Bugünden itibaren yurdumuzun batı kesimlerinde parçalı çok bulutlu ve yağışlı hava kütlesi hakim olacak. Pazar gününden itibaren yurdumuzun büyük çoğunluğunu özellikle doğu bölgelerini etkileyecek hava kütlesi pazartesi gününden itibaren de bölgemizi etkileyecek. Pazartesi akşam saatlerinden itibaren sıcaklıklar hissedilir derecede düşecek. Salı, çarşamba ve perşembe günü de yağışların devam etmesi bekleniyor. Havanın soğumasıyla birlikte kar, karla karışık yağmur bekliyoruz. Vatandaşlarımızın tedbirli olmalarını ve yavaş yavaş kış mevsimine hazırlanmalarını tavsiye ediyoruz' şeklinde konuştu.

DOĞRU, KALİTELİ VE GÜVENLİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hazırladığı mobil uygulamanın vatandaşlara büyük kolaylık sağlayacağını kaydeden Yüce, vatandaşların bu uygulamayla günün her saatinde havanın son durumu hakkında bilgi alabileceğini dile getirdi. Yüce, 'Vatandaşlarımızın meteorolojiden aldıkları bilgileri dikkate almalarını rica ediyoruz. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hazırladığı ürünler ve hizmetler, vatandaşlarımız için doğru, kaliteli ve güvenlidir. Sosyal paylaşım sitelerinde ve ulusal kanalarda meteoroloji editörü adı altında bazı kişilerin hazırladıkları raporlar var. Biz bu konuda büyük sıkıntı yaşıyoruz. Vatandaşlarımız tutmayan bir hava tahmini konusunda muzdarip olabiliyor. Bu hazırlanan raporun da Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hazırlandığını düşünüp, bizi sorgulayabiliyor. Bu noktada dikkatli olmak gerekiyor. Meteorolojik tahminlerde Meteoroloji Genel Müdürlüğü kaynaklı tahmin dikkate alınmalı. Böylelikle istenmeyen bir durum yaşanmaz' sözlerini kaydetti.

Zeynep Irmak ÖCAL