Samsun Sinop karayolu üzerinde karşıdan karşıya geçmeye çalışan 15 yaşındaki Kaan Öz, orta refüjde bulunan demir bariyerlere tutununca elektrik akıma kapıldı. Elektrik çarpması sonucu yaralanan 15 yaşındaki Kaan Öz, yanında bulunan arkadaşının haber vermesi üzerine ailesi tarafından Bafra Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Olayın ardından tedavi altına alınan Kaan Öz, elinden ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanırken, olay yerine gelen YEDAŞ'ın elektrik arıza ekipleri, elektrik kaçağının orta refüjde bulunan aydınlatma direklerindeki topraklama hattının kopmasından kaynaklandığını tespit etti.

KABLOLAR AÇIK BIRAKILMIŞ


Kaan Öz'ün babası Arif Öz, yaşanan olayla ilgili YEDAŞ'a ateş püskürdü. Öz, 'Kablolar açık bir şekilde dışarıda bırakılmış çocuğum arkadaşıyla beraber karşıdan karşıya geçerken, demir bariyerlere dokunmuş ve elektrik akımına kapılmış. Çok büyük ihmalin olduğu bu olay, kabul edilemez. En ufak bir hata can kaybına yol açarsa bunun hesabını kim verecek? Benzer olaylar daha önce de yaşandı. İhmaller böyle devam ederse bugün benim çocuğum başına gelen yarın başkasının çocuğu zarar görecek. Çocuğumu kaybetseydim bunu telafisi mümkün olabilecek miydi? Bu nedenle bu işin peşini bırakmayacağım çünkü bu ihmaller can kaybına yol açabilir. YEDAŞ'tan şikayetçi oldum, hakkımı aramak için de sonuna kadar mücadele edeceğim" dedi.

Ümit CEYLAN