Kızılırmak ve Yeşilırmak Havzası Samsun İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu Toplantısı, DSİ 7. Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu'nda Vali Yardımcısı Hakan Kubalı başkanlığında gerçekleştirildi. Kubalı, Kızılırmak ve Yeşilırmak Havzası ile ilgili önemli kararlar aldıklarını belirterek, özellikle çevre kirliliği konusuna dikkat çekti. Kızılırmak ve Yeşilırmak Havzası ile dere yataklarına çöp atıldığını kaydeden Kubalı, bu konuda çalışma yapacaklarını kaydetti.

BÜYÜK BİR KURALIK RİSKİ VAR

Kubalı, Kızılırmak ve Yeşilırmak Havzası'nda bulunan tüm kaymakam, belediye başkanı ve diğer alt kurumlara Kuralık Eylem Planı hazırlanması konusunda talimat verdiğini dile getirdi. Kubalı, 'Çünkü Türkiye, küresel ısınmayla birlikte önümüzdeki yıllarda büyük bir kuralık riski altında. Şimdiden Kuralık Eylem Planı hazırlarsak, yarın gecikmiş olmayız. Kuraklık geldikten sonra önlem almanın bir faydası yok, şimdiden tüm kurumlar bir damla suyu değerlendirecek, koruyacak ve depolayacak, bununla ilgili de gerekli yatımları yapacak' şeklinde konuştu.

İÇLER ACISI MANZARALAR VAR

Çevre kirliliği konusunda da bazı kararlar aldıklarını kaydeden Kubalı, Kızılırmak ve Yeşilırmak Havzası ile küçük derelerde, nehirlerde çevre kirliliğinin çok fazla olduğunu dile getirdi. Vatandaşların bu alanlara çöp attığını aktaran Kubalı, 'Kaymakamlara ve belediye başkanlarına bu konuda görev verdim. Kırsal mahallelere gidecekler ve nerede dere varsa bu dereleri temizleyecekler, bir daha kirlenmemesi için gerekli önlemleri alacaklar. Dere yataklarına vatandaşlarımızın çöp atmaması gerekiyor. İçler acısı manzaralar var, buna karşı önlem alınması ve bu kapsamda çalışmalar yapılmasına karar verdik' ifadelerini kullandı.

Zeynep Irmak ÖCAL