Terme Belediyesi, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü destekleri ile 2.'si gerçekleştirilen 'İnsan Hayatına Gönüllüyüz 'projesi kapsamında Terme Özel Defne Anaokulu öğrencilerinden 30 çocuğa ilk yardım eğitimi verildi. TAKE dernek binasında yapılan etkinlikte çocuklara ilk yardım ile ilgili çizgi film izletildi ve insan vücudu tanıtıldı.

MİSYON; CANA DEĞER VERMEK

Terme Arama-Kurtarma Derneği Başkanı Osman Çalışkan, 'Dağ ve doğa koşullarında meydana gelen kaybolma ve kaza olaylarında, deprem, sel gibi doğa afetlerinde ve büyük kazalarda, tamamen gönüllü olarak, amatör bir çalışma ve profesyonel bir yaklaşım ile başı dertte olan kişilere en kısa sürede ulaşmak, yardım ve gereken uygun koşulları oluşturmak, doğru arama kurtarma çalışması yaparak, emniyetli ortam koşullarına nakillerini sağlamak, bu tür olaylarda can kaybını en aza indirmek için gayret etmek ve tüm bu alanlarda toplumu ve gönüllüleri eğitmek derneğimizin temel amacıdır. Tek misyonumuz cana değer vermek' dedi.

BAŞKAN KUL'A TEŞEKKÜR

İlk yardım bilgi ve becerisini toplumdaki her bireyin öğrenmesinin şart olduğuna işaret eden Çalışkan, "Projenin ilkini 2016-2017 yıllarında gerçekleştirdik. 2 bin 500 çocuğa ilk yardım eğitimi vererek geleceğimize katkıda bulunduk. Bu yıl da yine çocuklarımıza ulaşmayı hedefliyoruz. Desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanı Şenol Kul'a çok teşekkür ederim' diye konuştu.

GURUR DUYUYORUZ

Program sonunda eğitime katılan çocuklara, tişört ve boyama kitabı hediye eden Belediye Başkanı Şenol Kul, 'İlk yardım hayati bir öneme sahip. Kaza anında ve sonrasında en doğru şekilde hareket etmek, tedbir almak kazanın en az hasarla atlatılmasını sağlar. Sizlere ne kadar teşekkür etsek az. Gönülden bu işleri yaparak çocuklarımıza ve Terme'nin geleceğine hem örnek hem de katkı sağlıyorsunuz. Bu tür projelere elimizden geldiğince katkıda bulunacağız. Bireysel olarak her vatandaşın bu bilgilere sahip olmasını son derece önemli buluyoruz' şeklinde konuştu.