Hizmet binasının çatısı "ay-yıldız" şeklinde tasarlanan Canik Belediyesi'nde 3 dönemdir belediye başkanlığı yürüten Osman Genç, 14 yıldır kapısı olmayan makam odasında hizmet ediyor.
İlk kez 2004 yılında seçilen Genç, vatandaşların kendisiyle daha rahat görüşebilmesi için belediye binasındaki makam odasının kapısını kaldırdı.

VİTRİNDE SERGİLİYOR

Belediye binasının yıkılarak yenisinin yapılacak olması dolayısıyla geçici olarak taşındığı belediye sosyal tesislerindeki makam odasında uygulamayı sürdüren Genç, 2013'te hizmete açılan, çatısı ay-yıldız şeklinde tasarlanan yeni hizmet binasındaki makam odasına da kapı koydurmadı.

Genç, 14 yıldır makam odasında kapı olmadan görev yapmaya devam ediyor. Kaldırılan makam odası kapıları ise belediye binasının başkanlık katında oluşturulan vitrinde sergileniyor.

GİZLİMİZ SAKLIMIZ YOK

Başkan Genç, belediye başkanlığına ilk kez aday olduğunda vatandaşlara başkanlık makamının kapısının olmayacağı yönünde söz verdiğini, göreve gelir gelmez de kapıyı söktürdüğünü söyledi.
Makam odasının kapısını çıkartmanın kendisine fayda sağladığını dile getiren Genç, "Vatandaşlarla tek tek görüşmektense herkesin gözü önünde toplu görüşme yapabilme imkanımız oldu. Böylece kimseden gizlimiz saklımız olmadığını ortaya koyduk" dedi.

VATANDAŞ DA MUTLU

Makam odasının kapısının olmaması geleneğini ay-yıldızlı hizmet binalarında da sürdürdüklerini belirten Genç, yeni binada kapının menteşelerinin de olmaması yönünde karar aldıklarını anlattı.
Eski belediye binaları ve yeni binadaki 3 makam odası kapısını hazırladıkları alanda sergilediklerini aktaran Genç, vatandaşlara belediye başkanı ile aralarındaki engelin kalktığı mesajını verdiklerini, kapısız belediye başkanlığı yapmaktan da mutlu olduğunu vurguladı.

AY-YILDIZ GELECEĞİN İFADESİ

Genç, milli mücadele şehri Samsun'u simgelemesi için ay-yıldızlı bir belediye hizmet binası yaptıklarına işaret ederek, "Ay-yıldızlı binamız milletimizin dününü, bugününü ve geleceğini anlatıyor. Binamızın girişinde dünü yansıtması için Selçuklu kapısı mevcut. Bu, 'Geçmişle kavgamız yok, geçmişle bağımız var'ı ifade etmektedir. Bugüne baktığımızda, bugünün mimarisini görürüz. Ay-yıldız ise geleceği ifade eder" diye konuştu.

Türkiye'de kurumsallaşma anlamında dördüncü belediye olduklarına dikkati çeken Genç, şunları söyledi:

"Elektronik ve bilişimin kullanıldığı akıllı bir bina. ISO 9001 belgesi olan, ISO 2015'i almak için çalışan bir belediyeyiz. Kurumsallaşmadan asla taviz vermeyen bir kurumuz. Sadece kapısı açık değil, kurumun tüm birimleri devletin ve milletin denetimine açık sisteme geçtik."