Türkiye'nin farklı bölgelerinde görev yapan öğretmenler, şehit öğretmenler anısına ve ihtiyaç sahibi çocuklar için gönül birliği oluşturdu. Türkiye'de çalışmalarıyla fark oluşturmuş 26 öğretmen Prof. Dr. Mustafa Yavuz editörlüğünde yazdıkları kitapla bir araya geldi. Ülkenin farklı bölgeleri ve illerinde görev yapan 26 öğretmen hazırladıkları kitapta yaptığı fark yaratmış eğitim uygulamalarını kaleme aldı. Kitap yazarı öğretmenler arasında Ayvacık Anaokulu Müdürü Nurten Akkuş da yer alıyor.

YENİ PATİKALAR AÇMAK İSTİYORUZ

Kitap hakkında bilgi veren Araştıran Okul Akreditasyon ve Değerlendirme Merkezi Kurucusu Prof. Dr. Mustafa Yavuz, 'Bu kitap, ülkemizin çeşitli yerlerinde öğretmen ya da yönetici olarak eğitim-öğrenme sürecinde yer alan 26 başarılı eğitimcinin fark yaratan uygulamalarından oluşuyor. Her bir bölüm öğrencilerimize katkı sağlama adına gerçekleştirilen oldukça emekli planlama ve uygulama aşamalarını içeriyor. İstedik ki bu fark yaratan uygulamalar bir kitap haline gelsin ve bu yenilikler sınıfımızın, okulumuzun dışına taşarak yayılsın. Bu bakımdan fark yaratan uygulamalar bütün eğitim paydaşlarına yol gösterici nitelikte. Şehit öğretmenlerimize ithaf ettiğimiz kitabımız ile eğitim sistemimizde yol olmasa bile yeni patikalar açmak ve diğer eğitimcilere de ilham kaynağı olmak' ifadelerini kullandı.

24 KASIM'DA ÇIKACAK

Kitap, hem şehit öğretmenlere bir vefa olarak önem taşırken, bir yandan da elde edilecek gelirin ihtiyaç sahibi çocuklara bağışlanacak olması sebebiyle de ayrı bir değere sahip. Kitap 24 Kasım Öğretmenler Günü'nden itibaren okuyucularla buluşacak.

Zeynep Irmak ÖCAL