Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, İstavroz Çayı üzerindeki Türkiye'nin tek mihraplı köprüsü olan tarihi Kurt Köprüsü'nde yapılan çalışmaları inceledi. Başkan İkiz, Samsun-Bafra karayolundan bağlantısını sağlayacak 12 kilometrelik bağlantı yolu ihalesinin Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü tarafından yapıldığını belirtti.

YÖRE İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Kurt Köprü hakkında bilgiler veren İkiz, 'Geçmişte Türkler tarafından Altın Yol ve İpek Yolu olarak da adlandırılan güzergah üzerinde bulunan yaklaşık 700 yıllık tarihi köprü, Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü tarafından restore edildi. Fakat mevcut yol güzergahı olduğu için köprüyü ziyarete giden vatandaşlarımız araçları bırakıp yaya olarak, gidiyordu. Tarihi ve turistik özelliği olan bu köprünün restoresinin ardından yol için çalışmalar başlatıldı. Kayabaşı Mahallesi'nde bulunan tarihi Kurt Köprüsü yöre turizmi açısından büyük bir önem taşıyor. Yörenin turizminin gelişmesine katkı sağlayacak yolun bir an evvel bitirilmesi önemli' dedi.

KÖPRÜDE ODA BULUNUYOR

Köprü üzerindeki kemerlerin birinin üzerinde oda bulunduğuna ifade eden Başkan İkiz, 'Kurt Köprü tarihi yapısı kadar ayrı bir özelliğiyle de dikkati çekiyor. Özellikle kemerlerin biri üzerinde oda bulunuyor. Kurt Köprüsü, Mihraplı Köprü olarak da adlandırılıyor. Bu oda geçmişte dinlenme, ibadet yeri olarak kullanılmış. Bazen yağmurda sürülerini bekleyen çobanların sığındığı bir mekan olmuş' ifadelerini kullandı.