Bayrak, yaptığı açıklamada, bu sezonda palamudun istenilen düzeyde av vermediğini dile getirdi.

Palamut sürülerinin Karadeniz'den İstanbul Boğazı'na doğru ilerlediğini anlatan Ali Bayrak, "Palamut sezonu artık bitmek üzere. Yumurtalarını döken ve belirli boyuta ulaşan palamutlar, İstanbul Boğazı'na doğru ilerliyor. Bu süreçte ufak tefek avcılık oluyor ancak bu balıkçılarımızın istediği seviyede değil. Çok yüz güldürücü seviyede olmasa da Karadeniz'de palamut avcılığı bir süre daha devam eder." ifadelerini kullandı.

Palamudun bu sezon istenilen boyutlara ulaşamadığına dikkati çeken Bayrak, avcılığın geçen seneye göre beklentilerin altında kaldığına işaret etti.

Ali Bayrak, Karadeniz'de hamsi avcılığının da birkaç gündür yoğun olduğunu, irili ufaklı hamsi gruplarının avlandığını belirtti.

Hamsinin balıkçının yüzünü güldürmesini umut ettiklerini dile getiren Bayrak, şunları kaydetti:

"Karadeniz'de son haftalarda hamsi avcılığı yapılıyor, fakat hamsinin gelişiminde besin zincirinden kaynaklandığını tahmin ettiğimiz sıkıntılar var. Bu sezon avlanan balık grupları istenilen ebatlara ulaşmadı, balıklar gelişemedi. Şu an için hamsi de 'yüz güldürmedi' diyebiliriz. Sezonda birkaç gün üst üste avcılık yapmakla 'sezon iyi' diyemeyiz. Bu şekilde devam ederse, balıkçılarımız maddi yönden sıkıntı yaşayabilir. Tezgahlarda dip grubu balıklar satılıyor. Sezonda tatminkar bir durum yok."

Geçen sezona göre balık az ama geliri daha fazla

Balıkçı Yaşar Günay ise geçen av sezonuna göre daha az avlanan palamudun maddi olarak az da olsa değer kazandığını vurguladı.

Palamut sezonunun sonuna gelindiğine işaret eden Günay, "Bu sezon çok yoğun diyebileceğimiz avcılığımız olmadı. Ufak gruplar halinde palamut avladık. Geçen sene bol olduğu için para etmeyen balık, bu sezon az olduğu için maddi olarak bir nebze de olsa yüz güldürdü diyebiliriz." diye konuştu.