MHP İl Başkanı Taner Tekin, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Sayıştay'ın 2016 yılı raporuna göre 1 milyar TL'nin üzerinde gerçekleşen borçlarına ilişkin, "Kendinden sonrasını düşünmeyen, bu milleti çocuklarımızı hatta torunlarımızı borçlu hale getirmek büyük bir sorumsuzluk" ifadelerini kullandı.

MİLLETE HAKSIZLIK

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye'deki en borçlu belediyelerden birisi olduğunu kaydeden Tekin, "Vatandaşa hizmet ederken borçlanmak da mümkün ama bu borcu hovardaca yapmak gerçekten bu millete büyük bir haksızlık olur. Çünkü vatandaşın vergileriyle hizmet yapması gereken bir kurum. Aynı zamanda hizmet için milletimizin özkaynaklarıyla gelir sağlıyorlar. Ama bu kadar borç yapılması, bundan sonrasının düşünülmemesi, 'Bizden sonrası tufan' misali davranılması, çocuklarımızı hatta torunlarımızı borçlu hale getirmek tamamen büyük bir sorumsuzluk" diye konuştu.

HUKUKİ İŞLEM NEDEN BAŞLAMADI?

Büyükşehir'in gerçekleştirdiği ihalalerdeki usülsüzlük iddialarının da Sayıştay raporunda yer almasına rağmen herhangi bir hukuki işlem yapılmamasının ilginç olduğunu söyleyen Tekin, "Bu ülkede adalet ve hukuk varsa herkese eşit olmalı. Bu konuda da vatandaşımız oy verdiği, güvendiği ve kendisine hizmet etmesi için göreve getirdiği kişilerin bu şekilde hakkında çıkan spekülasyonlarla ilgili hukuki işlem başlaması gerekiyorsa başlamalı ve bununla ilgili de insanların kafasında soru işareti kalmamalı" dedi.

BU BORCU MHP ÖDER

"MHP Büyükşehir Belediyesi Başkanlığını kazanırsa borçları nasıl öder?" sorusuna da cevap veren Tekin, şunları kaydetti: "Büyükşehir'i kazandığımızda bu borçları ödeyecek kaynaklarla geliştirerek bu borçları yapılandırıp vatandaşları da zor durumda bırakmadan hem borçların ödenmesi hem de hizmet noktasında en üst seviyede hizmet alacaklarını söyleyebilirim. Bunun örneğini MHP olarak 2009 yılında İlkadım Belediyesi'nde yaşadık. İlkadım Belediyesi de büyük bir borç batağı içerisindeydi. Ancak MHP borçları yapılandırıp hacizlik durumdaki makam araçlarını dahi kurtararak 5 yıl içerisinde büyük hizmetler yaparak milletimize kanıtlamıştık. Bu anlamda en büyük referansımız İlkadım Belediyesi'dir."

Zerrin SOMUNCU