Samsun'un İlkadım İlçesi'nde 2 yıl önce eğitime başlayan, 22., 23. ve 24. dönem AK Parti Samsun Milletvekilli Ahmet Yeni ve eşi Emine Yeni'nin bağışlarıyla yapılan, çevre düzenlemesi ve yenileme çalışmalarının tamamlandığı Emine-Ahmet Yeni Kız İmam Hatip Lisesi bahçesinde fidan dikim töreni gerçekleştirildi. Törene eski AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni ve eşi Emine Yeni'nin yanı sıra İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Orman İşletme İl Müdürü Celal Kanbur, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Selim Kurtoğlu, Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkan yardımcıları Hacı Ahmet Ölmez, Ahmet Şenocak, okul öğretmenleri ve öğrencileri katıldı.

GURUR DUYUYORUZ

Yaklaşık bin 100 öğrencinin eğitim gördüğü okulda yeni açılan Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimleri bölümleriyle birlikte başarılı öğrencilerin okula geldiğini ve mutluluk duyduğunu söyleyen Yeni, "Okulumuzuda bahçe düzenlemesi yapıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığımız protokole göre, okulun çevre düzenlemelerini de bitirip teslim edeceğiz. Son aşamaya geldik, kış bastırmadan okulumuzun çevresini yeşillendirmek istedik. Toprakla ve ağaçla içiçeyiz. Okulun daha önce çevresine 550'ye yakın ağaç dikmiştik, şimdi bahçe düzenlemesini bitirmek üzereyiz. Her öğrenci için bir ağaç dikip sahiplendirmeyi ve o duyguyu yaşatmayı hedefledik. 10 gün içerisinde de diğer bahçe düzenlemeleri bitecek ve öğrencilerimiz ağaçla buluşacak. Bugün yaşadığım duyguları herkesin yaşamasını arzu ediyorum. Öğrencilerimiz cıvıl cıvıl hepsi çok zeki. Çok güzel üniversiteleri kazanan mezun öğrencilerimiz var, onlarla da gurur duyuyoruz" dedi.

BU OKUL HAYALİMİZDİ

Samsun milletvekilliği görevini sürdürürken iş adamlarıyla Samsun'da okul yaptırmaları için sürekli görüşmeler gerçekleştirdiğini söyleyen Yeni, "Hatta Samsun'da para kazanıp Ankara'ya İstanbul'a gitmiş, Samsun'a bir çivi bile çakmamış işadamları var. Bizim öyle çok paramız yoktu, ama okul yapmak hayalimizdi. Eşimi ikna ettim, evimizi arsamızı sattık, dostlarımız da yardımcı oldu ve bu okulu yaptırdık. İmkanı olan herkese tavsiye ederim. Vicdanen çok mutlu oluyorsunuz. O pırıl pırıl öğrencileri gördükçe, insanların dualarını aldıkça çok mutlu oluyoruz" diye konuştu.

Zerrin SOMUNCU