Haber Gazetesi, Samsun'daki bazı üst geçitlerde engelli rampası ve asansör bulunmadığı için engelli vatandaşların sıkıntı yaşadığını daha önce gündeme taşımıştı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsunspor tramvay durağının yanında bulunan üst geçitte yenileme çalışmalarına başladı. Çalışmalar bittiğinde üst geçit, asansörlü olacak ve engelli vatandaşların da mağduriyeti giderilecek. Çalışmaları değerlendiren Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Samsun Şube Başkanı Hayriye Hakyemezoğlu, engelli vatandaşların sorunlarına el atılmasından dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

BİZİM İÇİN MUTLULUK VERİCİ

Başkan Hakyemezoğlu, Samsun'da bulunan bazı üst geçitlerde engelli vatandaşların sıkıntı yaşadığına dair açıklama yaptıklarını hatırlattı. Özellikle Samsunspor tramvay durağının yanında bulunan üst geçitle ilgili çok fazla şikayet aldıklarını ifade eden Hakyemezoğlu, 'Ancak şimdi güzel bir haber aldık, Samsun'da engelliler adına güzel şeyler olmaya başladı. Sorunlarımıza el atılması bizler için çok önemli. Bu durağın yanında bulunan üst geçitte çalışmalar başladı. Öte yandan Balıkçı Barınağı tramvay durağının bulunduğu alana da üst geçit yapıldı, buradaki üst geçit yapılırken engelli vatandaşlar unutulmadı ve asansörlü bir üst geçit yapıldı. Arkadaşlarımız karşından karşıya geçerken, sıkıntı yaşamayacaklar' şeklinde konuştu.

DUYARLI OLMALARI GEREKİYOR

Tramvaya binerken bazı duyarsız vatandaşlardan dolayı sıkıntı yaşadıklarını dile getiren Başkan Hakyemezoğlu, 'Ben Atakent'te oturuyorum ve tramvayı kullanıyorum. Tramvaya binerken görevliler bizlere çok yardımcı oluyor. Ancak tramvaya binerken ve inerken zorluk çekiyoruz. Bazı vatandaşlar, 'bu arabanın tramvayda ne işi var?' diyorlar. Engelliler tramvaya inip-binerken vatandaşlarımızın da duyarlı olması gerekiyor. Bizde sonuçta insanız ve bir yerlere gitmek bizim de hakkımız. Halkımızın bu konuda duyarlı olmasını ve engelli vatandaşlara yardımcı olmalarını istiyoruz' sözlerini kaydetti.

Zeynep Irmak ÖCAL