AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Sabah Gazetesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen 'Antalya Kentsel Dönüşüm ve Stratejik Yaklaşımlar Kurultayı'nda Başbakan Binali Yıldırım'a eşlik etti.

ŞEHİRLER YARIŞIYOR

Antalya Kentsel Dönüşüm ve Stratejik Yaklaşımlar Kurultayı'nda açıklamalarda bulunan Karaaslan, artık ülkelerden daha çok şehirlerin birbirleriyle yarıştığını vurgulayarak, "Şehirleşme ile ilgili adımlar atmak, şehri geleceğe taşımak ve diğer şehirlerle yarışabilir hale getirmek zorundayız" dedi.

SAĞLIKLI YAPILAŞMA DÖNEMİ BAŞLATTIK

Son yıllarda kronikleşmiş şehircilik sorunlarına hükümet olarak hızlı ve etkili çözümler ürettiklerini ifade eden Karaaslan, kentsel dönüşümde en önemli kriterlerden birinin tüm dezavantajlı gruplar açısından ulaşılabilir bir şehirleşme olduğuna değindi. Değişen yaşam koşulları ve farklılaşan ihtiyaçlar ile şehirleşme anlayışının da günden güne değiştiğini söyleyen Karaaslan, "Artık çevre dostu uygulamaların daha gelişmiş olduğunu ve enerjisini kendi üreten, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanıldığı ve şehir siluetine katkı veren bir vizyonla çalışmalarımıza devam ediyoruz" diye konuştu.

ORTAK AKIL ÖNEMLİ

Kentsel dönüşüm projelerinde şehirlerin sosyolojik yapısına da özen gösterdiklerini belirten Karaaslan, "Türkiye'nin önemli hedeflerinden birisi olan kentsel dönüşümde bir şehre yaklaşırken mimarından şehir plancısına, kentsel tasarımcıdan peyzaj mimarına, sanat tarihçisinden sosyoloğuna kadar birçok alandan farklı bakış açısını, yerelin sesi olan vatandaşlarımızın görüşleriyle biraraya getirerek karar alma süreçlerine dahil ediyoruz. Çünkü kentsel dönüşümü beraberinde getirdiği sosyolojik dönüşümle birlikte ele alan, her kente farklı yerel özelliklerin yansıdığı tasarım yaklaşımlarını benimsiyor, bu amaçla kimlikli şehirler oluşturma idealimizi hayata geçiriyoruz" sözlerini kaydetti.

BEKLENTİLER KARŞILIKLI

Son 15 yılda Türkiye'de şehircilik anlamında çok önemli mesafeler kat edildiğine dikkat çeken Karaaslan, "Artık hem şehirlerimizin hem yaşayanlarının farklı beklentileri var. Bu nedenle tüm ihtiyaçları bir arada kurgulayabilecek, bütüncül bir planlama anlayışı ile yaklaşacak ve toplumun tüm kesimlerini tıpkı medeniyetimizin izlerinde olduğu gibi kucaklayacak bir şehircilik vizyonu ile 2023 hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz" dedi.