İkiz, gazetecilere yaptığı açıklamada, yerli otomobil üretimi için Havza OSB'nin gerekli altyapıya sahip olduğunu vurguladı.

Talep gelmesi halinde gerektiği kadar bedelsiz arsa tahsisine hazır olduklarını dile getiren İkiz, "Havza OSB gerek konumu gerekse yatırımcılar için sunduğu imkanlar nedeniyle yerli otomobil üretimi için her şeyiyle uygun bir yer. Türkiye'de yerli otomobilin üretileceğini ve 2021 yılı itibari ile satışa sunulacağını ifade ettiler. Bu hamle inşallah ülke ekonomisine de ciddi bir katkı sunacak. Bu gurura ortak olmak ve yerli otomobil üretimine katkı sağlamak adına talep gelmesi durumunda ücretsiz arsa tahsisi yapmaya hazırız. Yeter ki gelsinler." dedi.

Bin dekarında altyapısı tamamlanmış, genişleme alanlarıyla 10 bin dekarlık alanı olan Havza OSB'nin Karadeniz'in en büyük OSB'si olduğunu söyleyen İkiz, şunları kaydetti:

"Deniz, hava, kara ve demir yollarına yakınlığıyla, ulaşım ve ikmal sorunu olmayan Havza OSB yerli otomobil üretimi için bedelsiz arsa tahsisine hazır. Karadeniz'in giriş kapısı olan ve yapılacak yatırımlar ile hızlı bir büyüme potansiyeli olan Havza, bu iş işçin uygun bir yer. Eğer bu yatırım ilçemize gelirse Havzamız, Samsunumuz ve bölgemiz için de hayırlı olur."