Genç öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın PKK'lı teröristlerce şehit edildiği Batman'ın Kozluk ilçesinde sözleşmeli öğretmen olarak göreve başlayan Eda Suzan, önce sıvası bulunmayan okulunu elden geçirdi, sonra montu ve ayakkabısı bulunmadığı için sınıfta üşüyen öğrencilerinin ihtiyaçlarını sosyal medyadan duyurduğu yardım çağrısı ile tamamladı.

FARKLI BİR DOKUNUŞ

Kozluk Kaymakamı Orhan Aktürk'ün, okulunda ve ilçede yaptıkları için "Yetmiş yılda yapamadığımızı Aybüke öğretmen 7 ayda yaptı" dediği müzik öğretmeni Aybüke Yalçın'ın şehit edildiği Kozluk ilçesinde bir mezradaki okula bir ay önce sözleşmeli öğretmen olarak atanan Eda Suzan (29), atandığı okula farklı bir dokunuş yaptı.

OKULU BOYADILAR

Mesleğe başladığı ilk gün, üç sınıfı, 24 öğrencisi olan okulda iki sınıfın bakımsız olduğu, sınıf gereçleri olmadığı için kullanılmadığını, öğrencilerin birleştirilmiş tek sınıfta eğitim aldıklarını gören Eda öğretmen, kolları sıvayarak işe koyuldu. Sınıfları temizleyen ve Adana'daki ailesinin yanına giderek babasına 30 kilogram yağlı boya aldıran genç öğretmen, arkadaşlarıyla sıvası dökülen sınıfları boyadı.

YARDIM ÇAĞRISI YAPTI

Ardından öğrencilerinin kalemi, defteri olmadığı için çevresinden yardım isteyen Eda öğretmen, defter ve kitaba kavuşmasına rağmen terlik ve ince kıyafetlerle okula gelen öğrencilerinin sınıfta üşüdüğünü görünce sosyal medya üzerinden yardım çağrısında bulundu. Eda öğretmenin sesini Samsun'dan duyan Samsun Mutluluğun Kanatları Derneği de okula 5 koli giysi yardımı gönderdi.

ARTIK ÜŞÜMEYECEKLER

Eğitim gereçlerini öğrencilerinin kıyafet ihtiyaçlarını temin etmek için sosyal medyadan yardım talebinde bulunduğunu ifade eden Suzan, "Buradaki insanlarımızın maddi durumu yetersiz, böyle olunca da doğal olarak çocuklarımızda kalem, defter, kitap yoktu hatta çocuklarımız soğuk havalar başlamasına rağmen okula terlikle geliyor, üzerinde montu yok. 24 çocuğum var benim ama hepsini tek tek giydirmek için maddi imkanım yok. Ben de sosyal medyadan gönüllülerden yardım istedim. Adana'dan arkadaşlarım kırtasiye malzemesi gönderdi. Samsun'dan Mutluluğun Kanatları Derneği de 5 koli, içinde çorabına kadar her türlü giyim eşyasının bulunduğu yardım malzemesini gönderdi. Yardımlar sayesinde çocuklarımın kitabı, defteri, kalemi olurken soğuk havalarda üşümemeleri için de montları oldu."

HEPSİ KARŞILANACAK

Mutluluğun Kanatları Derneği Başkanı Burcu Keskin, Batman'daki minik öğrencileri ve öğretmenleri sevindirmenin kendilerini de mutlu ettiğini belirtti. Eda öğretmenin sosyal medyadan çağrısını duyunca Samsun'da harekete geçtiklerini ve öğrencilerin ihtiyaçlarını temin ettiklerini anlatan Keskin, bundan sonra öğrencilerin tüm ihtiyaçlarını kendilerinin karşılayacağını kaydetti.