AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, Haberaks TV ekranlarında yayınlanan Burcu Düzgün Çoban'ın sunduğu Haberin Sesi programına katılarak asgari ücrete dair planlamalar ve çalışmalara hakkında değerlendirmelerde bulundu.

GÖREVİMİZ HAKEMLİK

Asgari ücretin belirlenmesi noktasında hükümetin tek başına rol almadığına dikkat çeken Kurt, "Bu konuda işçi ve işveren sendikası temsilcileri gerekli şartları masaya yatırarak, ücreti belirliyor. Hükümetin buradaki vazifesi hakemlik. İşveren ve işçi adına orta yolu bulmak için çaba sarf ediyoruz. Her dönem olduğu gibi yine farklı rakamlar konuşuluyor ve bu konuda fazlasıyla spekülasyon yapılıyor. Asgari ücret tespit komisyonunu çalışmasını tamamladıktan sonra her iki tarafı da üzmeyecek bir rakamda mutabık kalınacaktır" dedi.

KEŞKE DAHA YÜKSEK OLABİLSE

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Asgari ücret 2 bin TL olsun" söylemini de değerlendiren Kurt, "Eğer bütün taraflar bu konuda anlaşırsa neden olmasın. Keşke daha yüksek rakamlar olabilse. Temel almamız gereken nokta tüm iş piyasasının kalitesini yükseltmek. Samsun'daki yaşam standartlarıyla daha büyük bir şehirdeki koşulları bir tutamazsınız. Ortalama veri alınıp orta yol bulunmaya çalışılıyor" diye konuştu.

AYRIŞTIRMA OLMAYACAK

İllere göre ayrı ayrı asgari ücret düzenlemesinin söz konusu olamayacağını da dile getiren Kurt, "Bu durum birçok kesim açısından büyük sorunlara yol açabilir. Çünkü şu an tek bir ücret üzerinde yaptığımız görüşmeler, 81 farklı şekilde konuşulmak durumunda kalacaktır" ifadelerine yer verdi.

Pirsu DÜZGÜN